kayhan.ir

کد خبر: ۱۹۹۴۳۸
تاریخ انتشار : ۰۶ مهر ۱۳۹۹ - ۲۰:۱۸
دبیر انجمن قطعه‌سازان خودرو اعلام کرد:

110 هزار خودروی ناقص در انتظار ‌ترخیص قطعات از گمرک

دبیر انجمن قطعه‌سازان خودرو از رسوب قطعات خودرو و ‌ترخیص نشدن سریع برخلاف وعده‌های داده شده خبر داد و گفت: چرا وقتی قطعات در کشور وجود دارد و می‌تواند به چرخه تولید تزریق شود، باید شاهد کاهش تیراژ تولید باشیم؟




آرش محبی‌نژاد در گفت‌و‌گو با خبرگزاری تسنیم درخصوص‌ترخیص نشدن قطعات خودرو و انباشت خودروهای ناقص در پارکینگ‌ها اظهار کرد: یکی از دلایل خودروهای ناقص نبود قطعات است و بعضا بیش از شش ماه است که قطعات خودرو اعم از یدکی، مواد اولیه و تولید در گمرکات مانده و ‌ترخیص نشده است.
وی ادامه داد: به تازگی گمرک اعلام کرده که ‌ترخیص را به‌صورت درصدی و بدون توجه به کد رهگیری انجام می‌دهد و با توجه به اینکه حدود 110 هزار خودرو ناقص در پارکینگ‌ها رسوب شده، این اقدام می‌تواند کمک خوبی برای ترخیص سریع قطعات خودرو از گمرک باشد، اما متأسفانه این امر عملی نشده و ‌ترخیص به کندی انجام می‌شود.
دبیر انجمن قطعه‌سازان با‌ اشاره به اینکه در شرایط تحریم‌های بین‌المللی، دیگر طاقت بد سلیقگی‌های داخلی را نداریم، افزود: همچنین هزینه‌های زیادی برای انبار و نگه‌داری این قطعات باید پرداخت شود و برخی از مواد نیز تاریخ انقضای آنها با مشکل روبه‌رو خواهد شد، بنابراین نیازمند همراهی بیشتر مسئولان هستیم.
محبی‌نژاد با تأکید بر اینکه اگر ‌ترخیص این اقلام به سرعت انجام نشود، نیاز بازار به این قطعات با مشکل روبه رو شده و جهش تولید رخ نخواهد داد، خاطرنشان کرد: با وجود همه رایزنی‌هایی که با بانک مرکزی انجام شده، درخواست کردیم تا بخش اندکی از ارز مورد نیاز بخش خودروسازی کشور یعنی یک چهارم را بدون انتقال ارز و ذکر منشأ، انجام شود تا بتوانیم خودروهای رسوب شده را تکمیل کنیم.
وی یادآور شد: قصد داشتیم اجازه‌ ترخیص با این شرایط حتی به‌صورت درصدی نیز انجام شود تا روند کار سرعت بیشتری داشته باشد، زیرا اگر قرار باشد کد پیگیری ثبت شود، روند ‌ترخیص طولانی خواهد شد. ارزش کل کالاهای رسوب شده در گمرک حدود یک میلیارد دلار است که درخواست ما برای ‌ترخیص با این شرایط یک چهارم این مبلغ است.
دبیر انجمن قطعه‌سازان توضیح داد: جالب  است که ما قطعات مورد نیاز را برای تولید، در گمرک کشور خود داریم، اما شاهد توقف و کاهش تولید و تیراژ خودرو هستیم. بنابراین از مسئولان یعنی وزارت صمت، گمرک و بانک مرکزی درخواست می‌کنیم با هماهنگی و توافق  با یکدیگر این مشکل را حل کنند تا شاهد وعده‌های توخالی نباشیم.
گفتنی است روز شنبه ۵ مهرماه رئیس کل بانک مرکزی به همراه معاون اول رئیس‌جمهور، جمعی از وزرا و رؤسای سازمان‌های گمرک و بنادر از گمرک بندر شهید رجایی در بندرعباس بازدید و موضوع کالاهای دپو شده در گمرک این بندر و نیز سایر بنادر كشور را بررسی کرد.
همتی در صفحه شخصی خود در اینستاگرام درباره اقدامات بانک ‌مرکزی در راستای کاهش زمان ماندگاری قطعات مورد نیاز تولید اظهار کرد: کلیه مواد اولیه، تجهیزات و قطعات مورد نیاز تولید که کالاهای آنها به گمرک اظهار و‌ منتظر تخصیص ارز و صدور اعلامیه تامین ارز جهت خروج کالا هستند، با اعلام وزارت صمت به بانک‌ مرکزی ظرف ۲۴ ساعت تخصیص ارز توسط این بانک صورت گرفته و امکان دریافت اعلامیه تامین ارز، خروج کالا از گمرک و سپس اقدام برای تامین ارز از بازار ثانویه (نیما) خواهند داشت.