kayhan.ir

کد خبر: ۱۹۵۴۴۲
تاریخ انتشار : ۱۹ مرداد ۱۳۹۹ - ۲۱:۳۷
در شعبه دوم دادگاه ویژه جرایم اقتصادی برگزار شد

اولین جلسه دادگاه قاچاق سازمان‌یافته ۵۴ هزار خودروی خارجی با اسناد و مجوز‌های جعلی

اولین جلسه دادگاه پرونده شرکت‌های نگین خودرو، ایرتویا، آریتا، نگین خودروی ایرسا صبح دیروز در شعبه دوم دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران در نظام اقتصادی کشور به ریاست قاضی زرگر برگزار شد.





به گزارش میزان، در ابتدای جلسه نماینده دادستان اسامی ‌متهمان را به شرح زیر اعلام کرد:
1. «ناصر حدادزاده» فرزند غلامرضا متولد ۱۳۲۷ اهل تهران، ساکن لواسانات، دارای مدرک تحصیلی کارشناسی و شاغل در واردات خودرو، متاهل، ایرانی دارای سابقه کیفری، بازداشت به لحاظ صدور قرار تامین کیفری.
2. «حسین حدادزاده» فرزند ناصر، متولد ۱۳۵۴ اهل تهران، ساکن لواسانات، دارای مدرک تحصیلی کارشناسی، مدیرعامل شرکت دنیش‌استار، متاهل، ایرانی، دارای سابقه کیفری، بازداشت به لحاظ صدور قرار تامین کیفری.
در کیفرخواست اولیه عنوان اتهامی ‌و تعداد خودرو‌ها به شرح زیر اعلام شده است:
اخلال در نظام اقتصادی کشور به‌صورت گسترده و با علم به موثر بودن آن در مقابله با نظام جمهوری اسلامی ایران از طریق مشارکت در قاچاق سازمان‌یافته تعداد ۴۲۴ دستگاه انواع خودرو خارجی شامل رنو داستر، رنو کولئوس، تالیسمان، تویوتا رافور و تویوتا پریوس، به نام شرکت‌های نگین خودرو، ایرتویا و آریتا به ارزش ریالی ۳۹۰ میلیارد و ۵۶ میلیون و ۹۷۱ هزار و ۹۶۶ تومان با استفاده و از طریق اظهار کالا و اسناد خلاف واقع و مجعول.
نماینده دادستان ادامه داد: اما متعاقب آن با توجه به تحقیقات انجام‌شده از سوی شعبه دوم دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران در نظام اقتصادی به شرح زیر اصلاح شده است: اخلال در نظام اقتصادی کشور به‌صورت گسترده و با علم به موثر بودن آن در مقابله با نظام از طریق مشارکت در قاچاق سازمان‌یافته تعداد ۵۴ هزار و ۳۲۳ دستگاه انواع خودرو خارجی به نام شرکت‌های نگین‌خودرو، ایرتویا، آریتا و نگین خودرو ایرسا، در بازه زمانی سال‌های ۹۰ تا ۹۷ از طریق واردات کالا با اسناد و مجوز‌های جعلی.
3. «جمشید حسینی» فرزند فریدون متولد ۱۳۵۲، ساکن محله نیاوران تهران، رئیس و عضو هیئت‌مدیره شرکت نگین خودرو ایرسا، متاهل، ایرانی، دارای سابقه کیفری، آزاد به لحاظ تودیع وثیقه متهم است به اخلال در نظام اقتصادی کشور به‌صورت گسترده با قائل به موثر بودن آن در مقابله با نظام جمهوری اسلامی ایران از طریق مشارکت در قاچاق سازمان‌یافته ۲۲۷ دستگاه انواع خودرو خارجی از تعداد ۴۲۴ دستگاه رنو داستر، کولئوس و تالیسمان به نام شرکت نگین خودرو ایرسا به ارزش ریالی ۱۸ میلیارد و ۲۲۱ میلیون و ۵۷۵ هزار و ۷۶۴ تومان با استفاده از اسناد و خلاف واقع و مجعول. عنوان اتهامی ‌تغییر نکرده است، ولی تعداد خودرو با توجه به تحقیقات انجام‌شده از سوی دادگاه تغییر کرد.
4.«احمد محمدعلی خاکی» فرزند ابوالقاسم، متولد ۱۳۴۶، مدیرعامل شرکت آریتا متعلق به هلدینگ ناصر، متاهل، ایرانی، فاقد سابقه کیفری، آزاد به لحاظ صدور قرار قبولی وثیقه، اهل و ساکن تهران، متهم است به اخلال در نظام اقتصادی کشور به‌صورت گسترده و با علم به موثر بودن آن در مقابله با نظام جمهوری اسلامی ایران از طریق قاچاق سازمان یافته ۱۹۷ دستگاه انواع خودرو خارجی از تعداد ۴۲۴ دستگاه یاد شده به نام شرکت‌های آریتا و ایرتویا به ارزش ریالی ۲۰ میلیارد و ۸۳۵ میلیون و ۳۹۵ هزار و ۲۲۰ تومان از طریق اظهار کالا با اسناد خلاف واقع و مجعول.
وهاب ادامه داد: اما مشخصات متهمان موضوع کیفرخواست صادره از دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان بندرعباس به این قرار است؛ مشخصات متهمان و نوع اتهام انتسابی عینا از کیفرخواست مربوطه اخذ و درج می‌شود و نکته حائز اهمیت این است که تغییرات حادث شده از جهت تعداد خودروهاست که با توجه به تحقیقات دادگاه محترم اخذ گردیده، شامل این دسته از متهمان نیز خواهد بود.
5. «مجید شکرانه» فرزند علی ۳۷ ساله و متاهل فاقد سابقه محکومیت کیفری آزاد با صدور قرار قبولی وثیقه متهم است به معاونت در قاچاق سازمان‌یافته ۴۲۴ دستگاه خودرو به ارزش ریالی ۳۹ میلیارد و ۵۶ میلیون و ۹۷۱ هزار و ۹۶۶ تومان که با اقدامات خود در راستای تسهیل ورود غیرقانونی این خودرو‌ها به کشور نقش داشته است.
6. «نادر حنیفه‌پور» فرزند بهروز، ۳۷ ساله، فاقد سابقه محکومیت کیفری، مجرد، آزاد به لحاظ صدور قرار قبولی وثیقه متهم است مشارکت در قاچاق سازمان‌یافته ۴۲۴ دستگاه خودرو و ارزش ریالی بالغ بر ۳۹۰ میلیارد ریال و جعل گواهی امضا در این خصوص و استفاده از آن در گمرک.
7. «سهند محمود ساده» فرزند جاسم ۲۳ ساله فاقد سابقه محکومیت کیفری مجرد و آزاد به لحاظ صدور قرار قبولی وثیقه متهم به معاونت در قاچاق سازمان‌یافته ۴۰۴ دستگاه خودرو به ارزش ریالی بالغ بر ۳۹۰ میلیارد ریال که با اقدامات خود در زمینه جعل گواهی مبدأ خودروها، در راستای تسهیل ورود غیرقانونی خودرو‌ها به کشور موثر بوده است.
8. «سیاوش خراسی» فرزند ابراهیم ۲۴ ساله، فاقد سابقه محکومیت کیفری مجرد و آزاد با صدور قرار قبولی وثیقه متهم است به جعل سند گمرکی، گواهی مبدأ و لیبل‌های مشخصات خودروها.
9. خانم «مهدیس یگانه بختیاری» فرزند یوسف متولد ۱۳۶۸ فاقد سابقه محکومیت کیفری متهم است به مشارکت در جعل اسناد گمرکی و فاکتور کالا با مرحوم «همایون کاشانی» و خانم «مهسا مسعودی».
10. «محمد کوهکن» متولد ۱۳۶۳ فاقد سابقه محکومیت کیفری، متاهل، متهم است به مشارکت در قاچاق سازمان‌یافته خودرو به تعداد ۱۹۷ دستگاه تویوتا به ارزش ریالی ۲۰۸ میلیارد و ۳۴۰ میلیون و ۶۵۰ هزار و ۲۰۰ ریال همچنین مشارکت در جعل اسناد گمرکی به همراه خانم «غلامی» و «صمدی».
11. خانم «مهسا مسعودی» فرزند پرویز متولد ۱۳۶۷ فاقد سابقه محکومیت کیفری مجرد متهم است و مشارکت در جعل اسناد گمرکی فاکتور کالا‌ها با مرحوم همایون کاشانی و مهدیس یگانه بختیاری و مخفی کردن ادله جرم که همان فاکتور‌های خام دنیش استار و سایر سربرگ‌های خام می‌باشد.
12. شرکت تجارت نگین خودرو با نمایندگی آقای رحیمی ‌و 13. شرکت ایرتویا با نمایندگی آقای رحیمی، جملگی دایر بر مشارکت در قاچاق سازمان‌یافته ۴۲۴ دستگاه خودرو به ارزش ریالی بالغ بر ۳۹۰ میلیارد ریال که البته تعداد خودرو با توجه به تحقیقات انجام‌شده از سوی شعبه دوم دادگاه ویژه اخلالگران نظام اقتصادی تغییر کرده است.
پس از قرائت عناوین اتهامی ‌متهمان پرونده از سوی نماینده دادستان، قاضی زرگر گفت: زمانی که پرونده از بندرعباس به شعبه ما ارجاع شد در ارتباط با ۴۲۴ خودرو بود که آنجا در فضای باز نگهداری می‌شدند. بر اساس تصمیم صورت‌گرفته، مقرر شد کسانی که کامل پول خود را داده بودند خودرو به آنها تحویل داده شود و کسانی که بخشی از پول را داده بودند به قیمت روز باقیمانده پول را بدهند و خودرو را تحویل بگیرند. بقیه خودرو‌ها هم که برای شرکت مربوط است، باید فروخته شود و به‌ حساب دادگستری واریز شود. کار به خوبی انجام گرفت.
قاضی در رابطه با علت رسیدگی به این پرونده در تهران بیان داشت: عنوان کردیم آن کسانی که در بندرعباس تخلف می‌کردند، هرچه از تهران به آنها فرمان می‌دادند را انجام می‌دادند. ما در تهران با تحلیل کارشناس‌های قوی، موضوع را بررسی و پیگیری کردیم و خوشبختانه به ۵۴ هزار وسیله نقلیه رسیدیم که بدون رعایت قانون وارد کشور شده‌اند.
نماینده دادستان در ادامه مواردی را در تبیین نظر کارشناسی ارائه کرد و گفت: منبع جهت واردات خودرو توسط حدادزاده استفاده از کارت بازرگانی شرکت‌های زیرمجموعه بوده است و عمده فاکتور‌های ارائه‌شده در سال ۹۰ تا ۹۷ متعلق به خانواده حدادزاده است.
وهاب افزود: درآمد‌های کسب‌شده چهار شرکت مذکور از سال ۹۱ تا ۹۷ مبلغ ۱۲ هزار و ۴۹۷ میلیارد تومان بوده که واصل شده و ۸۶ هزار و ۳۹ خودروی وارداتی بوده است و مغایرت ۳۱ هزارو ۲۵۴ دستگاه خودرو وجود دارد.
وی ادامه داد: بیش از ٢٧هزار دستگاه از موارد اختلاف مربوط به سه هزار و ٨٦٢ میلیارد تومان فروش بین‌گروهى بوده است. سه هزار و ٦٣٩ خودرو به ارزش ٢٥٩ میلیارد تومان مربوط به فروش خودروهاى بین‌گروهى است. از مبلغ سه هزار ٨٦٢ میلیارد تومان فروش بین‌گروهى، مبلغ ٢٠٣ میلیارد تومان سود داشته است و افزایش قیمت به مشترى نهایى تحمیل شده است و هر خودرو بیش از ٧٣ میلیون افزایش قیمت داشته است.
نماینده دادستان گفت: مبلغ زیان انباشته در پایان سال ٩٧، ٤٣٧ میلیارد تومان بوده است.
وهاب اظهار داشت: ١٤٤ میلیارد تومان سود حاصله از فروش املاک بین‌گروهى در شرکت ایرتویا محاسبه شده است و ارتباطى با موضوع شرکت‌ها نداشته است.
وی با‌ اشاره به عدم پرداخت ۱۸.۵ میلیارد تومان مالیات در این پرونده ادامه داد: درخصوص چهار شرکت خودرویى مبلغ ٦٤٣ میلیارد تومان به‌عنوان هزینه‌هاى مالى از سال ٩١ تا ٩٧ چهار شرکت خودرویى در دفاتر منعکس و باعث زیان شده است. جمعا ٥٣٥ میلیارد تومان از هزینه‌هاى مذکور مربوط به هزینه‌هاى مالى تسهیلات دریافتى از بانک‌هاست و جمعا مبلغ ١٦٨ میلیارد تومان سود و جرایم به بانک‌ها پرداخت شده و مبلغ ٢٦٧ میلیارد تومان تاکنون پرداخت نشده است.
وهاب با‌ اشاره به پیش‌فروش سه هزار و ٣٩ دستگاه خودرو به ارزش ٤٢٢ میلیارد تومان گفت: اقدامى در این خصوص انجام نشده و این مبلغ بر اساس وجوه دریافتى از مشتریان است که با توجه به وضعیت کنونى اضافه هم خواهد شد.
نماینده دادستان گفت: شرکت‌هاى چهارگانه آریتا، ایرتویا، نگین خودرو و نگین خودرو ایرسا به‌ترتیب ٣٣ هزار و ٤٩١ دستگاه خودرو به ارزش ٣٥ هزار و ٢٩٩ میلیارد ریال، ١٢ هزار و ٢٧٣ دستگاه خودرو ایرتویا به ارزش ١٤ هزار و ٨٨٢ میلیارد ریال، نگین خودرو ٢٣ هزار و ١٨٩ دستگاه خودرو به ارزش ٢٧ هزار و ٧٧٣ میلیارد ریال و نگین خودرو ایرسا ٢٧ هزار و ٨٦ دستگاه خودرو به ارزش ٣١ هزار و ٧١٠ میلیارد ریال جمعا تعداد ٨٦ هزار و ٣٩ دستگاه خودرو به ارزش ١٠٩ هزار و ٦٦٥ میلیارد ریال بوده است.
وی با‌ اشاره به‌وجود مغایرت ٣٢٦ میلیارد ریالى به علت بیش‌اظهارى مبلغ اینویس خودرو‌ها به گمرک، اطلاعات واردات شرکت‌هاى چهارگانه را تشریح کرد.
قاضى زرگر با اعلام ختم جلسه گفت: جلسه بعد روز دوشنبه ساعت ٩ صبح تشکیل خواهد شد.