kayhan.ir

کد خبر: ۱۹۴۹۲۷
تاریخ انتشار : ۱۲ مرداد ۱۳۹۹ - ۲۲:۰۲
در ادامه بسیج ملی مبارزه با کرونا انجام شد

اهدای محموله بزرگ دارو و تجهیزات پزشکی توسط ستاد اجرایی فرمان امام(ره) به وزارت بهداشت

در مراسمی محموله بزرگ دارو و تجهیزات پزشکی از جمله۱۰هزار داروی رمدسیویر و ۱۰۰ هزار کیت مولکولی تولید شده توسط ستاد اجرایی فرمان امام(ره) به وزارت بهداشت اهدا شد.

رئیس‌ستاد اجرایی فرمان امام (ره) صبح دیروز با حضور در دفتر وزیر بهداشت تعدادی از اقلام و تجهیزات پزشکی تولیدی ضدکرونایی ستاد را به وزارت بهداشت اهدا کرد.
به گزارش ستاد اجرایی فرمان امام، محمد مخبر در نشست با وزیر بهداشت گفت: به عنوان حس وظیفه شرعی و انسانی که خودمان احساس کردیم از روز اول در خدمت وزارت بهداشت بودیم و این کمک تا روز آخر ادامه دارد، منابع فنی و نیروی انسانی ما نیز در اختیار وزارت بهداشت است.
مخبر افزود: اولین جلسه ستاد پس از انتخابات برگزار شد، روی بحث تولید تجهیزات متمرکز شدیم، در زمینه تامین تجهیزات پزشکی از خارج از کشور در روزهای نخست نیز موفق بودیم هرچند در برخی مواقع دشمن عهدشکنی کرد اما ستاد اجرایی موفق شد کمتر از ۲۴ روز کارخانه تولید ماسک را راه‌اندازی کند و تاکنون نزدیک به صد میلیون ماسک تولید و در اختیار وزارت بهداشت قرار داده‌ایم.
وی ادامه داد: در اوایل شیوع کرونا با حمایت ستاد، کارخانه‌‌ای در کردستان خط تولید خود را تغییر داد و هفته‌ای دو هزار و500 لباس پزشکی و گان را تولید کرد، روزانه ۲۵۰ هزار لیتر مواد ضدعفونی تولید می‌کنیم، بخش زیادی از کیت تشخیص مورد نیاز را تولید کردیم.
 دست یافتن
به دانش بومی ساخت دستگاه اکسیژن ساز
رئیس‌ستاد اجرایی فرمان امام گفت: در حوزه تولید ونتیلاتور نیز قدم‌های بزرگی برداشته شد و توانستیم این دستگاه حیاتی برای بیماران تنفسی را تولید کنیم، در حوزه تولید دستگاه اکسیژن‌ساز نیز موفق شدیم به دانش بومی تولید آن دست یابیم و بخشی از نیاز مراکز درمانی را تامین کنیم، در زمینه تولید دارو تلاش کردیم قدم به قدم نیاز کشور را برطرف کنیم، امروز توانایی تولید هر داروی مورد نیاز مقابله با کرونا را داریم و در زمینه تولید داروی رمدسیویر نیز گام خوبی برداشته شد و امروز ۱۰هزار عدد از این داروی تحریمی که قیمت آن در بازار سیاه به ۵۰ میلیون رسیده بود را به وزارت بهداشت اهدا می‌کنیم.
مخبر افزود: با کمک متخصصان ۲۴ بیمار از طریق سلول درمانی بهبود یافتند و در زمینه استفاده از روش پلاسمادرمانی نیز اتفاقات خوبی رخ داده، از همان روزهای اول تاکید کردیم در بحث واکسن نباید از هیچ کشوری عقب بمانیم، از 6 مسیر تولید واکسن را دنبال می‌کنیم و خوشبختانه از دو مسیر تست‌های حیوانی با موفقیت به پایان رسیده است و امیدواریم در حوزه تست انسانی نیز نتایج خوبی بگیریم.
به گفته وی، تولید و تامین داروهای بیماران کرونایی، ساخت کارخانه با ظرفیت تولید روزانه چهار میلیون ماسک در روز بخشی از خدمات ستاد اجرایی در این چند ماه بوده است.
 توزیع 7 میلیون بسته معیشتی و بهداشتی
رئیس‌ستاد اجرایی فرمان امام ادامه داد: راه‌اندازی سامانه ۴۰۳۰ و تله مدیسین و ارائه خدمات رایگان به مردم از دیگر اقدامات ما بوده، ماهانه حدود سه میلیارد تومان هزینه سامانه ۴۰۳۰ است و بیش از دو هزار نیروی جهادی در این سامانه فعال هستند.
مخبر درخصوص حمایت از آسیب‌دیدگان کرونا در مناطق محروم نیز گفت: از نیمه‌شعبان تا امروز پنج میلیون بسته معیشتی و پروتئینی و دو میلیون بسته مواد بهداشتی توزیع کرده‌ایم. همچنین ۸ هزار میلیارد تومان‌ با اولویت مشاغل آسیب دیده کرونا به‌اشتغالزایی در کشور تخصیص دادیم و ۲۰ میلیارد به شرکت‌های دانش‌بنیان آسیب دیده به صورت قرض‌الحسنه وام پرداخت کردیم، همچنین ۱۸ هزار میلیارد برای بنگاه‌های بزرگ آسیب دیده نیز در نظر گرفتیم.
 در کمتر از 2 ماه از واردکننده تجهیزات پزشکی
به صادرکننده تبدیل شدیم
وزیر بهداشت نیز در این نشست گفت: زحماتی که ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و تیم‌شان کشیدند چه در حوزه تهیه داروها و چه در حوزه تولید داروها در داخل کشور، بسیار حائز اهمیت است.
به گزارش وزارت بهداشت، سعید نمکی اظهارداشت: روزهای نخستین هجمه کرونا در کشور روزهای سختی بود و عزیزانی که در آن روزها به یاری ما آمدند، همواره در تاریخ مملکت ماندگار خواهند بود.
نمکی افزود: ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، از همان روزهای نخست با تهیه مایحتاج بیمارستان‌ها اعم از تجهیزات پزشکی و داروها با ما همکاری کردند. جمهوری اسلامی توانست در کمتر از دو ماه از واردکننده تجهیزات پزشکی به یکی از تولید کنندگان تجهیزات پزشکی و بعد صادرکننده این اقلام تبدیل شود و یکی از اضلاع اصلی خلق این حماسه، حمایت‌های ستاد اجرایی فرمان امام (ره) بود.
موفقیت در مرحله اول کرونا
 نتیجه بسیج ملی مبارزه با کرونا بود
وی ادامه داد: ما دستاورد بسیار ارزشمندی در مهار و کنترل بیماری داشتیم. اینکه در مرحله اول بیماری، در کمتر از 50 روز مرگ و میرها به کمتر از 30 مورد در روز و وسعت استان‌ها را به سمت استان‌های سفید افزایش دادیم، به دلیل فعالیت‌ها و اقدامات بسیج ملی مبارزه با کرونا در سراسر کشور بود، در این راستا سامانه 4030 به عنوان یکی از موفق‌ترین و کارآمدترین سامانه‌ها اگر در کنار ما نبود، این دستاورد به سهولت حاصل نمی‌شد.
 در اوج تحریم‌ها
حتی یک بیمار پشت درهای بیمارستان سرگردان نشد
وزیر بهداشت تاکید کرد: این افتخار جمهوری اسلامی است که یک بیمار پشت در هیچ بیمارستانی سرگردان نبود و یک بیمار به دلیل سن و سال یا کمبود امکانات بر بیماران دیگر ارجح نشد، یک بیمار حتی افاغنه بدون کارت اقامت هم وقتی مبتلا به کووید-19 شدند، پشت در بیمارستان به دلیل بی‌بضاعتی اقتصادی محروم از درمان نماندند و این از افتخارات جمهوری اسلامی است و از اضلاع موثر در این حرکت بزرگ ملی کمک ستاد اجرایی فرمان امام بود.
 مذاکره با تولیدکنندگان بزرگ واکسن در دنیا
نمکی با‌اشاره به وضعیت تولید واکسن کرونا، گفت: من به عنوان یک ایمنولوژیست که از گروه‌هایی که در این حوزه در کشور دارند کار می‌کنند، شناخت پیدا کردم و یکی از قسمت‌های عمده این فعالیت‌ها در ستاد اجرایی فرمان امام(ره) است. البته نه ما بلکه دنیا نمی‌داند که واکسن کرونا چگونه اثر خواهد کرد و چه مدت ایمنی‌زایی خواهد داشت. رویکرد به واکسن به عنوان واکسنی برای پیشگیری از کووید-19، تردید آمیز است. خوشبختانه در این زمینه هم در کشور اقداماتی انجام شده است و ما از هیچ کجای دنیا عقب نیستیم. بزرگ‌ترین افتخار ما این است که ملت ما می‌داند که ما در اوج فشار و تحریم، محتاج بیرون از مرزها نیستیم که افتخار غرورآمیزی است؛ حتی در حوزه تولید واکسن.
وی تاکید کرد: ما به جای اینکه برای کشورهایی که بلاتکلیف هستند و نمی‌دانند آیا واکسن ایمنی را در برابر کرونا می‌دهد یا خیر، پیش پرداخت دهیم، با مقداری بسیار کمتر از آن در حوزه سرمایه‌گذاری بر روی زیرساخت‌هایمان انجام می‌دهیم و با همت عزیزان، مذاکراتی را با تولیدکنندگان بزرگ واکسن در دنیا داریم تا بتوانیم در قالب یک پروژه مشترک با ستاد اجرایی فرمان امام، شرکت‌های دانش‌بنیان و صاحبان تکنولوژی بیرونی، یک زیر ساخت درازمدت برای تولید واکسن‌های انسانی و دامی در کشو ایجاد کنیم و در آینده بتوانیم برخوردار شویم.
 رفتار بی‌نظیر رهبر انقلاب
وزیر بهداشت اظهارداشت: واقعا یکی از دلگرمی‌های همه ما حمایت‌های بی‌دریغ رهبر انقلاب است که الگویی خردمندانه، هوشمندانه و بسیار بلندنظرانه را به دنیا ارائه کردند. اینکه یک رهبر سیاسی، اجتماعی، دینی و فرهنگی در حمایت از پروتکل‌های بهداشتی کشور الگو شوند بسیار مهم است و بفرمایند که من هم منتظرم تا ببینم کارشناسان چه می‌گویند و ما هم به همان عمل کنیم. این ویژگی در تمام این مدت در رهبران سیاسی دنیا وجود نداشت.
گفتنی است، در پایان این مراسم محموله شامل ۱۰۰ دستگاه تی‌وپس، ۱۰هزار داروی رمدسیویر، ۱۰۰ هزار کیت مولکولی پی سی آر، ۱۰۰ هزار ماسک n۹۵ و ۱۰۰ هزار گان تولیدشده توسط ستاد اجرایی فرمان امام به وزارت بهداشت اهدا شد.