kayhan.ir

کد خبر: ۱۹۲۱۹۸
تاریخ انتشار : ۱۳ تير ۱۳۹۹ - ۲۲:۴۳
سخنگوی دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی:

علت حادثه نطنز به دلیل ملاحظات امنیتی در آینده اعلام می‌شود

یکی از سوله‌های سایت هسته‌ای نطنز دچار حادثه و خسارات غیرجانی شد.

«کیوان خسروی» سخنگوی دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی عصر دیروز (جمعه) اعلام کرد: بررسی‌های فنی و امنیتی انجام شده از سوی دستگاه‌های ذیربط، علت وقوع حادثه در مجتمع هسته‌ای شهید مصطفی احمدی روشن در نطنز را که بامداد پنج‌شنبه ۱۲ تیرماه به‌وقوع پیوست به صورت دقیق مشخص کرده است.
وی با ‌اشاره به حضور و فعالیت کارشناسان بخش‌های مختلف مسئول ارزیابی و رسیدگی به حادثه در سایت نطنز که از اولین ساعات وقوع این رخداد انجام شد خاطرنشان کرد: فرضیه‌های مختلف در مورد علت این رخداد با بررسی دقیق آثار، نحوه و میزان تخریب ایجاد شده، علت اصلی حادثه مشخص شده است.
خسروی افزود: به دلیل برخی ملاحظات امنیتی علت و چگونگی بروز این حادثه در زمان مناسب اعلام خواهد شد.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی در توضیح وقوع حادثه‌ در یکی از سوله‌های در دست احداث در محوطه باز سایت نطنز گفت: این سایت فاقد مواد هسته‌ای و آلودگی بود.
بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی در توضیح وقوع حادثه‌ در یکی از سوله‌های در دست احداث در محوطه باز سایت نطنز گفت: بامداد پنج‌شنبه 12 تیر به‌دنبال وقوع حادثه‌ای که چگونگی آن در دست بررسی است، یکی از سوله‌های در دست احداث در محوطه باز سایت نطنز دچار آسیب شد. این سوله در فضای باز و فاقد مواد هسته‌ای بود که در واقع آلودگی هم ندارد.
کمالوندی خاطر نشان کرد: متاسفانه برخی شایعات از سوی رسانه‌های معاند در ارتباط با مسئله آلودگی مطرح شده است که به هیچ وجه صحت ندارد. تیم‌های کارشناسی در محل حضور دارند و در حال بررسی علت حادثه هستند. علی اکبر صالحی رئیس‌ سازمان انرژی اتمی هم در اینجا حضور داشتند؛ دوستان و همکاران موضوع را بررسی می‌کنند.
وی در این گفت‌وگوی تلویزیونی تاکید کرد: این سایت غیر فعال بوده است و مواد رادیواکتیو در اینجا نبود و از نظر نیروی انسانی هم کسی حضور نداشته و تلفاتی نداشتیم. البته خسارات مالی و مادی داریم که در حال ارزیابی هستیم.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: در کار خود سایت غنی‌سازی وقفه‌ای ایجاد نشده است و سایت به همان روند، کار خود را ادامه می‌دهد.
آژانس اتمی، نبود مواد هسته‌ای
 در سوله حادثه‌دیده سایت نطنز را تأیید کرد
آژانس بین‌الملل انرژی اتمی درباره حادثه آتش‌سوزی در یکی از سوله‌های در حال تکمیل سایت هسته‌ای نطنز بیانیه‌ای منتشر کرد.
به گزارش فارس، در این بیانیه آمده است: ایران، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را از آتش‌سوزی بامداد پنجشنبه در یکی از ساختمان‌های سایت غنی‌‌سازی نطنز مطلع کرده است. ایران همچنین اطلاع داد که این آتش‌سوزی به سرعت مهار شد و هیچ مواد هسته‌ای یا دیگر مواد رادیواکتیو در آن ساختمان وجود نداشته است. ایران گفته که دلیل حادثه هنوز مشخص نیست و اضافه کرده که این سانحه هیچ تلفات یا آلودگی رادیواکتیو نداشته است.
در بیانیه مذکور همچنین آمده است: سایت نطنز تحت پادمان‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرار دارد و در آن، راستی‌آزمایی‌های پادمانی و نظارت‌ها و راستی‌آزمایی‌هایِ ذیلِ برجام انجام می‌شوند. آژانس می‌تواند تأیید کند که در زمان سانحه هیچ‌یک از بازرسان پادمانی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در آنجا حاضر نبوده‌اند و اینکه این مکان، محتوی مواد هسته‌ای نبوده است. آژانس با مقام‌های مربوطه ایران در تماس بوده تا تأیید کند که این حادثه هیچ اثری روی فعالیت‌های راستی‌آزمایی این نهاد بین‌المللی-که انتظار می‌رود همانند گذشته ادامه یابند- نداشته باشد. بازرس‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در سایت نطنز حضور منظم دارند.
فضاسازی اکانت‌های رسانه‌ای صهیونیستی
به گزارش نورنیوز، پس از وقوع حادثه در نطنز، برخی اکانت‌های رسانه‌ای صهیونیستی بلافاصله این رخداد را به اقدامات خرابکارانه اسرائیل نسبت داده‌اند.
در موضوع انفجار مخزن گاز در پارچین نیز همین رویه از سوی منابع رسانه‌ای رژیم صهیونیستی دنبال شد. در این حادثه، مسئولین مربوطه با انتشار ویدیوی کامل از محل فوق، توضیحات لازم را ارائه کردند و روشن شد که حادثه فوق هیچ ارتباطی با اقدامات خرابکارانه، سایبری و... نداشته است.
در مورد رخداد بامداد پنجشنبه در سایت نطنز هم به طور قطع پس از انجام بررسی‌های دقیق از سوی کارشناسان، اطلاع‌رسانی لازم انجام خواهد شد.
اما صرف نظر از ادعاهای مطرح شده از سوی منابع رسانه‌ای رژیم صهیونیستی که معمولا به صورت گسترده از سوی سایر رسانه‌های معاند نیز بازنشر می‌شود توجه به چند نکته در این خصوص ضروری است:
۱- برخی مقامات رسمی از جمله نخست‌وزیر و وزیر دفاع سابق رژیم صهیونیستی، وزیر خارجه آمریکا، «برایان هوک» و برخی دیگر از مسئولین سیاسی، نظامی و امنیتی آنها بارها در مورد آمادگی و قصد خود برای ضربه زدن به تاسیسات نظامی و هسته‌ای ایران به صورت صریح اظهارنظر کرده‌اند.
۲- اقدام بی‌سابقه و غیرحقوقی اخیر آژانس که با فشار آمریکا و صحنه‌گردانی اروپا منجر به صدور قطعنامه از سوی شورای حکام شد نیز با رویکرد افزایش فشارهای سیاسی و امنیتی علیه کشورمان پیگیری شده است.
۳- گزارش غیرحقوقی و جانب‌دارانه دبیرکل سازمان ملل متحد در جلسه اخیر شورای امنیت در مورد شیوه اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ که واکنش‌های ایران به خروج آمریکا از برجام را زیر سؤال برده بود و با اعتراض تند چین و روسیه مواجه شد به عنوان بردار فشار دیگری برای وادارسازی ایران به انصراف از حقوق طبیعی و قانونی خود قابل توجه است.
۴- قطعنامه پیشنهادی آمریکا با هدف دور زدن قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت و تداوم تحریم تسلیحاتی ایران که مخالفت جدی روسیه و چین و اعتراض اعضای اروپایی شورای امنیت را به دنبال داشت حلقه دیگری از زنجیره فشارهای سیاسی تلقی می‌شود.
۵- تداوم تحریم‌های غیرقانونی و یک‌جانبه آمریکا که در چارچوب راهبرد فشار حداکثری دنبال می‌شود در کنار بدعهدی کشورهای اروپایی در عمل به تعهدات برجامی نیز بخش مهم دیگری از تلاش همه‌جانبه‌ای است که هدفی جز تضعیف بنیه اقتصادی، دفاعی و سیاسی ایران نداشته و تداعی‌کننده جنگ احزاب برای شکستن اراده و مقاومت مردم ایران در برابر زورگویی، زیاده‌خواهی و باج‌گیری نظام سلطه است.
۶- جمهوری اسلامی ایران تاکنون با هوشمندی و درایت راهبردی تلاش نموده ضمن دفاع از مواضع اصولی و منافع ملی خود از تشدید بحران و شکل‌گیری شرایط و موقعیت‌های غیر قابل پیش‌بینی جلوگیری کند، اما در صورتی که نشانه‌هایی از عبور کشورهای معاند به ویژه رژیم صهیونیستی و آمریکا از خطوط قرمز جمهوری اسلامی که امنیت، منافع و آرامش مردم ایران است به هر شکلی بروز و ظهور یابد به طور قطع راهبرد مواجهه و مقابله با وضعیت جدید می‌بایست مورد تجدید نظر اساسی قرار بگیرد.