kayhan.ir

کد خبر: ۱۸۴۷۷۷
تاریخ انتشار : ۲۷ اسفند ۱۳۹۸ - ۲۲:۱۴
وزیر آموزش و پرورش:

در صورت نیاز، ممکن است پنجشنبه و جمعه‌ها به ایام آموزش اضافه شود

وزیر آموزش و پرورش گفت: آموزش مجازی مورد اقبال فراوان قرار گرفته است.




به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محسن حاجی‌میرزایی در گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما اظهار داشت: در طی چند هفته گذشته وزارت آموزش و پرورش با همکاری صدا و سیما نظام آموزش کشور را با اتفاقی بزرگ همراه ساخته به گونه‌ای که ابتدا با ۱۰ برنامه آموزش تلویزیونی از یک کانال و سپس با ۲۸ برنامه از سه کانال برای انواع آموزش‌ها تعیین و تدوین محتوا گردید و این اقدام در نوع خود بی‌سابقه بود، زیرا برنامه‌ها به خوبی مورد اقبال خانواده‌ها واقع شده است. حاجی میرزایی با بیان اینکه هزار کتاب تحت قالب ۲۵۰ عنوان درس را به راحتی نمی‌توان در این حجم از برنامه گنجاند، افزود: پیش از این درخصوص بهره‌مندی از فناوری‌های نوین در راستای آموزش و تدریس تلاش‌های پراکنده‌ای صورت گرفته بود، اما برای اجرایی کردن سند تحول، گام‌های زیادی برای برداشتن وجود دارد، زیرا بسیاری از الزامات اجرایی آن نیازمند مقدمات مخصوص به خود است.
وی اظهار داشت: به تازگی در حال طراحی سامانه‌ای برای برقراری رابطه میان دانش‌آموز، معلم، مدیران و مربیان در سراسر کشور با یکدیگر هستیم.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: جامعه فرهنگی کشور منتظر عملیاتی شدن تدریس مجازی نبود، اما حالا ۸۵ درصد مدارس کشور به صورت آنلاین با ما در ارتباط هستند و حدود ۷۳ درصد آنها اعلام کردند که آموزش مجازی را عملیاتی کرده‌اند و با این روش بسیاری از خانواده‌ها درگیر و مشغول تحصیل مجازی فرزندانشان هستند.
حاجی میرزایی گفت: با ارزیابی‌های صورت گرفته درخصوص آموزش مجازی دانش‌آموزان، دریافتیم که این نوع از تدریس مورد اقبال فراوان قرار گرفته و بسیاری از محتویات درسی علاوه‌بر تکرار چند باره از تلویزیون، بیش از صد‌ها بار، بارگیری شده و مورد بازید قرار گرفته است. وی با بیان اینکه هیچ چیز جایگزین ارتباط چهره به چهره و آموزش در کلاس فیزیکی نیست ادامه داد: ما در حال تمرین یک جهت‌گیری جدید هستیم هرچند در آن جهت‌گیری ممارستی نداریم، بدون شک کاستی‌های این روش به مرور زمان حل خواهد شد و تلویزیون هم به عنوان یک ابزار کمکی همراه آموزش مجازی می‌باشد، ضمناً زمان بندی برنامه‌های آموزشی نمی‌تواند طولانی‌تر از این باشد، زیرا ممکن است مشکلات دیگری پدید آید.
وزیر آموزش و پرورش افزود: در خوش‌بینانه‌ترین شرایط؛ ۱۶ فروردین مدارس دایر خواهند بود، به این منظور تمام شرایط بهداشتی در حد قابل قبول برای مدارس مهیاست، از سویی با از دست دادن فرصت آموزشی اسفند ماه، یک ماه به این دوره آموزش اضافه خواهد شد، زیرا کسری آموزش نیازمند تأمین است و آموزش مجازی هم نیاز به مرور دوباره دارد، این تصمیم نیازمند مصوبه مجلس نبود و این فرصت یک ماه به صلاحدید شورا‌های هر استان بستگی دارد.
 ممکن است تا 6هفته به سال تحصیلی افزوده شود
حاجی میرزایی گفت: تقویم زمانی آموزش و پرورش نیازمند تصویب مجلس است، اما به دلیل وقوع کرونا و شیوع آن، امسال مجلس این اجازه را داده تا دوره آموزشی ۹۹-۹۸ به صورت متغیر برنامه‌ریزی و تدوین گردد و متناسب با سناریو‌های گوناگون زمان بندی‌ها توسط آموزش و پرورش تغییر کند.
وی افزود: طبق توافقات وزارت آموزش و پرورش و مجلس شورای اسلامی، مجوز حدوداً شش هفته دیگر گرفته شده تا در صورت لزوم به سال تحصیلی ۹۹-۹۸ اضافه گردد، در صورت لزوم و نیاز، امکان دارد که پنجشنبه‌ها و جمعه‌ها هم به ایام آموزش اضافه شود. ضمناً زمان برگزاری کنکور هم پس از برگزاری امتحانات نهایی مدارس انجام خواهد شد.
وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: به خانواده‌ها اطمینان می‌دهم نیازی به کتاب‌ها و وسایل کمک‌آموزشی نیست، زیرا امتحانات بر اساس دروس تدریس شده در کتاب‌های دانش‌آموزان خواهد بود.
حاجی میرزایی درخصوص ارائه نشدن اینترنت رایگان به معلمان و تدریس آنها از خانه به دانش‌آموزان گفت: با وزارت ارتباطات صحبت‌هایی شده و طبق آن قرار است برای معلمانی که به صورت اینترنتی تدریس می‌نمایند مقداری اینترنت رایگان در نظر گرفته شود، در ضمن سامانه‌ای که برای تدریس مجازی در حال طراحی است این امکان را فراهم می‌کند تا معلمان و دانش‌آموزان از اینترنت رایگان بهره‌مند شوند.
وی با بیان اینکه برای آموزش در فضای مجازی تاکنون چندین پیام رسان اعلام آمادگی کرده‌اند، گفت: برای آنکه مدارس دچار تداخل در امر آموزش مجازی نشوند هر مدرسه یا هر منطقه از یک پیام رسان استفاده خواهد کرد.