kayhan.ir

کد خبر: ۱۸۰۳۵۷
تاریخ انتشار : ۲۹ دی ۱۳۹۸ - ۲۲:۳۰

اخبار ویژه

 
  اروپا اهلیت مذاکره با ایران را پس از نقض برجام از دست داده است
«دلیلی ندارد از حالا به بعد، اروپا طرف مذاکره با ایران باشد.»
سایت «دیپلماسی ایرانی» که زیرنظر صادق خرازی فعالیت می‌کند، در یادداشتی تحلیلی نوشت: هیچ دلیلی وجود ندارد بعد از این اروپا طرف مقابل جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات باشد. اولا اروپا به عدم اختیار برای تصمیم‌گیری اذعان کرده و از سوی دیگر جز سوءاستفاده از عقبه 27 عضو اتحادیه در روابط با ایران هیچگونه فایده‌ای نداشته است. هرچند سه کشور انگلیس، فرانسه و آلمان بر تبیین سیاست خارجی مشترک در مقابل جمهوری اسلامی ایران تاکید دارند اما مناسب است هیچ گونه ارتباطی به صورت جمعی بین آنها و جمهوری اسلامی ایران صورت نپذیرد.
بدیهی است در اولین گام باید سیاست خارجی نوین جمهوری اسلامی ایران با استراتژی منفی غرب برای خاورمیانه همخوانی داشته باشد لبخند رضایت در حالیکه غرب در راستای اعمال سیاست انهدام کشورهای منطقه پیش می‌رود، معنا ندارد.
«دیپلماسی ایرانی» همچنین در یادداشت دیگری، با تصریح بر این که «برجام مرده اما کسی مرگ آن را اعلام نمی‌کند» نوشت: بالاخره سه کشور اروپایی فرانسه، انگلیس و آلمان ماشه برجام را کشیده و تیر خلاص را به آن شلیک کردند؛ هر چند اروپا فعال‌سازی «اسنپ بک» را گامی در جهت حفظ و زنده ماندن برجام اعلام کرده، اما واقعیت این است که چیزی از این توافق نمانده که حفظ شود. برجام کلا بر دو رکن و ستون استوار بود. یکی رفع تحریم‌ها که به دنبال خروج آمریکا از آن به شکلی شدیدتر و بی‌سابقه بازگشته و دیگری تعهدات هسته‌ای ایران که در واکنش به این خروج و پیامدهای آن در پنج گام کاهش یافت و دیگر قید و بندی نمانده است که بدان پایبند باشد.

شفافیت یعنی معرفی مسئول نابودی 18 میلیارد دلار
معاون اول رئیس‌جمهور می‌گوید: هرکس در هر مسئله‌ای پنهانکاری کند، ضرر کرده است. شفافیت با مردم باید مورد توجه قرار گیرد. ابهام چند روزه در بیان علت سقوط هواپیمای اوکراینی ضربه بزرگی بود.
اسحاق جهانگیری پریروز در همایش هفته شورا‌های آموزش و پرورش بر تکرار برخی ادبیات شبهه‌افکنانه‌ای پرداخت که روز پنج‌شنبه هم به بهانه سالگرد مرحوم هاشمی عنوان کرده بود. او دیروز گفت: هرکسی در هر مسئله‌ای پنهانکاری کند ضرر کرده است یکی از بزرگ‌ترین ضربه‌هایی که در ماجرای سقوط هواپیمای اوکراینی بیش از سقوط آن و کشته شدن 176 نفر آدم محترم که مسافران هواپیما بودند، متحمل شدیم این بود که علت اتفاق را چند روز مبهم گذاشتیم.
وی با بیان اینکه مردم بعد از آن ماجرا خیلی عصبانی شدند که چرا دو سه روز به آنها واقعیت گفته نشد، خاطرنشان کرد: شفافیت با مردم مهم‌ترین کاری است که باید مورد توجه قرار گیرد.
جهانگیری روز پنج‌شنبه هم در مراسم سالگرد درگذشت هاشمی رفسنجانی گفته بود: باید به خانواده قربانیان سقوط هواپیما حق داد که گلایه و نقد کرده و اعتراض کنند؛ انصاف آن است که در مدیریت بحران، بپذیریم که اشتباهات و خطاهای بزرگی رخ داده و باید زمینه‌ها و شرایط و پیامدهای آن را به درستی شناخته و با سرعت و قاطعیت به آن رسیدگی کرده و هزینه‌های آن پرداخته شود.
جهانگیری گفت: همبستگی ملی را باید ارج بنهیم و مثل آیت‌الله هاشمی رفسنجانی تعادل سیاسی و مثل حاج قاسم سلیمانی در رفتار با مردم صداقت داشته باشیم. اگر مشکلات را به مردم بگوییم و خطاها را بپذیریم و بگوییم و از مردم کمک بخواهیم قطعا آنها هم به ما کمک خواهند کرد.»
این اظهارات در حالی است که فرمانده نیروی هوافضای سپاه و سپس فرمانده کل سپاه پاسداران، شجاعانه مسئولیت شلیک اشتباه به هواپیما را پذیرفته و عذرخواهی هم کردند. اما طیف ناکارآمدی که در چند سال گذشته وعده‌های خلاف واقع به مردم داده و ضمن تضعیف اقتدار کشور، موجب ضربات بزرگ اقتصاد ملی شده، همچنان ماجرای هواپیما را تبدیل به مستمسکی برای فرار از پاسخگویی شفاف به مردم کرده‌اند.
به‌عنوان مثال مردم ما هنوز هم نمی‌دانند راز واگذاری 18 میلیارد دلار از ذخایر ارزی در اوایل سال 97 که عمده آن به کام رانت‌خواران شد و رانت 150 هزار میلیارد تومانی ایجاد کرد، چه بود؟ و چرا هیچ دولتمردی، از جمله آقای جهانگیری که دلار مذکور به نام وی «دلار جهانگیری» نامگذاری شد، یا آقای روحانی و دیگران حاضر نشدند به خاطر این سوءمدیریت بزرگ از مردم عذرخواهی کنند؟ همین‌طور است بر جای گذاشتن رکود تورم 52 درصدی، افزایش شکاف طبقاتی، کاهش قدرت خرید مردم، حاکم کردن رکود سنگین بر تولید ملی و کارخانه‌ها، فساد گسترده در خصوصی‌سازی و سوءمدیریت گسترده‌ای که موجب فشار اقتصادی سنگینی بر 95 درصد مردم شده است.

کرباسچی: تندروهای چپ نگذاشتند هاشمی به مجلس برود
دبیرکل کارگزاران می‌گوید: اصلاح‌طلب‌ چپ، در انتخابات مجلس ششم هاشمی رفسنجانی را ترور شخصیت کردند و خاتمی هم اعتراضی به آنها نکرد. به گفته کرباسچی، طیف مذکور حتی به کروبی هم در مجلس ششم رحم نکردند.
غلامحسین کرباسچی در گفت‌وگو با روزنامه سازندگی و درباره حملات گسترده به هاشمی در آستانه انتخابات مجلس ششم اظهار داشت: اصلاح‌طلبان کار درستی نکردند. برخی بعداً ابراز  ندامت کردند.
وی می‌افزاید: آنها یک نفر یا دو نفر نبودند، خیلی‌ها در این کار دخیل بودند؛ البته نه خود آقای خاتمی. آن افراد حتی وقتی در مجلس رأی هم آوردند دیدیم که توهین‌هایی کردند مثل عنوان آقاسی و...که دادند و بعد آراء ایشان را حذف کردند و کاری کردند که در واقع ایشان مناسب ندانست که در آن مجلس باشد. اگر بگوییم که این از ناحیه افراد تک‌رویی بوده، یعنی جناح چپ آن زمان هم مثل امروز هیچ سر و سامانی نداشته؛ یعنی هر فردی هر کاری می‎خواسته، می‌توانسته انجام دهد، در حالی که آنها زیر پرچم آقای خاتمی سینه می‎زدند. حق این بود که انسجامی وجود داشته باشد و اگر آقای خاتمی با کارهای آنها مخالف بود که به نظر من مخالف بود ـ چون همیشه آقای خاتمی احترام آقای هاشمی  را حفظ می‌کرد ـ باید جلوی این کارها را حداقل به عنوان قدردانی از آقای هاشمی می‌گرفت.
وی درباره سکوت و انفعال کارگزاران در مقابل هجمه‌های دوم خردادی‌ها به هاشمی گفت: آن روزها دوستانی بودند که یک هژمونی اطراف آقای خاتمی به وجود آورده بودند. من مدتی آن زمان زندان بودم، مخصوصاً در جریان بحث‌های مجلس ششم و آن فعالیت‌ها. یک سالی گرفتار دادگاه و یک سال هم تقریباً زندان بودم. در آن مقطع شاید دو سالی کارگزاران را به یک معنایی تعطیل کردیم. نه تعطیل به معنای انحلال، گفتیم ما زیاد فعالیت سیاسی نمی‌کنیم برای اینکه همین اختلافات و گرفتاری‌هایی که وجود داشت، مطرح نشود. بیشتر جلسات‌مان را هفتگی در خانه‌های یکدیگر تشکیل می‌دادیم و در استان‌ها هم گفته بودیم که دوستان در دفاتر به آن صورت کاری نکنند و بیشتر در خانه‌ها جلسه بگذارند. حاکمیت و نظام با ما کاری نداشت، بیشتر به خاطر همین مسائلی که درون دولت و اصلاح‎طلب‎ها بود، این وقفه را دادیم.
دبیرکل کارگزاران درباره انصراف هاشمی از حضور در مجلس ششم پس از اینکه نفر سی‌ام شد، گفت: فرض کنید آقای هاشمی انصراف نمی‌داد و می‌خواست در مجلس ششم بماند. چه کار باید آقای هاشمی در مجلس ششم می‌کرد؟ یعنی مجلس ششمی که حتی ریاست آقای کروبی را که رئیس مجمع روحانیون بود و بسیار از آقای خاتمی پشتیبانی کرده بود را نمی‌خواستند قبول کنند. می‌دانید که سر ریاست مجلس آقای کروبی یک عده‌ای معرکه گرفته بودند و دنبال این بودند که آقای میردامادی را رئیس مجلس کنند و در آخر هم مجلس ششم در بحث‌ها و درگیری‌هایش با دستگاه‌های مختلف و شورای نگهبان و حکومت به آن جریان تحصن و استعفا کشید. آقای هاشمی به نظر شما اگر در آن مجلس می‌ماند باید چه می‌کرد؟
 اما دیدگاه سیاسی آنها طوری است که آقای کروبی را قبول ندارند. آقای کروبی که خود عضو مجمع روحانیون است و خود ساپورت اصلی آقای خاتمی بوده و این همه تلاش کرده است. این یعنی آقای هاشمی در این مجلس با یک اکثریتی طرف بود که حالت‌های احساسی داشتند و این حالت‌ها منجر به استعفا و تحصن و نامه کذایی شد. آقای هاشمی اگر در مجلس ششم می‌ماند باید یا با جناح چپ درگیر می‌شد که عقیده نداشت با این جناح درگیر شود. بعد هم آنجا یک اکثریتی بودند که تحت فضای دوم خرداد رأی آورده بودند. یا باید با آنها هم‌صدا می‌شد که آن مقابله سیاسی با حاکمیت را قبول نداشت.
 
کوتاهی در راه‌اندازی سامانه املاک و دریافت مالیات از خانه‌های خالی
یک روزنامه اقتصادی اصلاح‌طلب معتقد است دولت در زمینه قانون دریافت مالیات از خانه‌های خالی دچار بی‌عملی است.
دنیای اقتصاد نوشت: بی‌عملی دولت در اخذ مالیات بر خانه‌های خالی به معمایی تبدیل شده که پاسخ آن را باید در عملکرد وزارت راه و شهرسازی جست‌وجو کرد. قانون اصلاح‌ قانون مالیات‌های مستقیم در سال 94 به تصویب مجلس رسید. براساس این اصلاحیه، وزارت راه و شهرسازی موظف شد حداکثر 6 ماه پس از تصویب این قانون، «سامانه ملی املاک و اسکان کشور» را ایجاد کند.
در قانون به صراحت قید شده که این سامانه باید به‌گونه‌‌ای طراحی شود که در هر زمان امکان شناسایی بر خط مالکان و ساکنان یا کاربران واحدهای مسکونی، تجاری، خدماتی و اداری و پیگیری نقل و انتقال املاک و مستغلات به صورت رسمی، عادی، وکالتی و... را در تمام نقاط کشور فراهم کند. وزارت راه و شهرسازی موظف شده امکان دسترسی بر خط به سامانه مذکور را نیز برای سازمان امور مالیاتی کشور ایجاد کند تا این وزارت‌خانه بتواند نسبت به اخذ مالیات بر خانه‌‌های خالی اقدام کند.
راه‌اندازی این سامانه به منزله داشتن اطلاعات به روز و دقیق از اطلاعات املاک شامل وضعیت بهره‌برداری اعم از بهره‌برداری توسط مالک، اجاره یا بی‌استفاده و خالی بودن ملک از سوی متولیان است و ضمن اینکه به‌عنوان یک ابزار برای شناسایی مشمولان مالیات قابل استفاده است، برای سیاست‌گذار بخش مسکن نیز بسیار راهگشاست.
وزارت راه و شهرسازی باید سال‌ها قبل، پیشقدم می‌شد و دستگاه‌های مربوطه را برای اجرای قانون مذکور به خط می‌کرد، اما با گذشت چهار سال،‌ این تکلیف که باید ظرف 6 ماه انجام می‌شد، هنوز به سرانجام نرسیده و مسئولان این وزارتخانه، وعده افتتاح سامانه مذکور را در پایان سال جاری می‌دهند.
از آنجا که در قانون به صراحت قید شده که ابتدا به این سامانه با عنوان سامانه ملی املاک و اسکان راه‌اندازی،‌ سپس مالیات از خانه‌های خالی اخذ شود، کوتاهی در ایجاد این سامانه هزینه سنگینی دارد و موجب عدم وصول درآمدهای مالیاتی در بخش مسکن می‌شود. در واقع پاسخ این معما که چرا دولت اقدامی برای اخذ مالیات از خانه‌های خالی نمی‌کند، تا جایی که مجلس اخیرا به دنبال وضع قانون تکراری برای مکلف کردن دولت به اخذ این مالیات است، در عملکرد وزارت راه و شهرسازی قابل جست‌وجوست.
گزارشی که وزارت اقتصاد در سال 96 منتشر کرده نیز نشان می‌دهد دریافت مالیات از خانه‌های خالی نیازمند راه‌اندازی سامانه املاک و اسکان است. در میان دستگاه‌‌های دولتی، مجموعه‌ای که باید مسئولانه به حوزه راه‌اندازی سامانه املاک و اسکان ورود می‌کرده، وزارت راه و شهرسازی بوده که به عنوان متولی اصلی، نقش خود را در سال‌های اخیر تمام و کمال ایفا نکرده و همین امر باعث شده اخذ مالیات از مالکان املاک لوکس و خانه‌های خالی همچنان غیرممکن باقی بماند.

تقلای ارتش سایبری آمریکا برای لاپوشانی تحقیر پنتاگون در عین‌الاسد
یک تحلیلگر منطقه‌ای می‌گوید ضربه موشکی ایران به پایگاه نظامی آمریکا، اتفاق مهمی بود اما مزدوران ارتش سایبری آمریکا می‌کوشند این ضربه بزرگ را کوچک نشان دهند.
عبدالباری عطوان در رأی‌الیوم نوشت: سخنرانی رهبر معظم ایران را گوش کردم. این سخنرانی مهمی بود. قاسم سلیمانی شخصیت بزرگی بود که ترور شد. او یک نابغه بود. خدا او را رحمت کند. آیت‌الله خامنه‌ای تأکید کرده که حمله موشکی به پایگاه عین‌الاسد، فقط یک سیلی بود و نه پاسخ به ترور قاسم سلیمانی. او راهبرد بلندمدت ایران را اخراج آمریکا از منطقه و پایان سلطه آن می‌داند. او می‌گوید فلسطین باید آزاد شود. کدام رهبر عربی درباره آزادسازی فلسطین سخن می‌گوید؟ اگر کسی به خاطر دارد بگوید آخرین باری که یک رهبر عربی از آزادسازی فلسطین سخن گفت، کی بود؟ آخرین فرد، قیس سعید در تونس بود که در تبلیغات انتخاباتی‌اش این حرف را زد و به همین علت هم در انتخابات ریاست جمهوری پیروز شد.
نکته مهم‌ دیگر آن است که ایران در هر صورت به یک پایگاه نظامی آمریکا حمله کرد و 18 فروند موشک به آن شلیک کرد. ایران همچنین به پایگاهی در اربیل هم حمله کرد. بعضی اعضای ارتش سایبری آمریکا برای کم اهمیت جلوه دادن حمله ایران تلاش می‌کنند. آنها مزدوران اسرائیل و آمریکا هستند که دونالد ترامپ آنها را می‌دوشد. آنها همان کسانی هستند که اخیراً 500 میلیون دلار برای حضور دو هزار سرباز آمریکایی در پایگاه نظامی در عربستان پرداخت کردند. عطوان در ادامه می‌نویسد: آمریکایی‌ها اعلام کردند 11 نفر در حمله موشکی به پایگاه عین‌الاسد، زخمی شدند و برای درمان به آلمان و کویت اعزام شدند. ترامپ می‌گفت: هیچ کسی در این حمله آسیب ندیده است. ترامپ دروغگو و پسر دروغگوست. او واقعیت‌ها را پنهان می‌کند.
آنها برای تحقق اهداف خود از امپراتوری رسانه‌ای استفاده کردند که متأسفانه عرب‌ها هم با آن همکاری می‌کنند. میلیاردها دلار برای این امپراتوری هزینه می‌کنند تا واقعیت‌ها را تحریف کنند و ما را فریب بدهند.
به خدا سوگند، اسرائیل وحشت‌زده است. اسرائیل از بحران سیاسی، اقتصادی و نظامی رنج می‌برد. پهپادی از جنوب لبنان وارد (فلسطین اشغالی) و از آن خارج شد، اما نتوانستند این پهپاد را سرنگون کنند. اسرائیلی‌ها می‌ترسند و ما شرایط خوبی داریم. امت (اسلامی) در شرایط خوبی قرار دارد و روحیه ما بالاست و همچنان باید بالا بماند. زیرا این جنگ طولانی است. آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها هستند که به ما حمله و ما را تحقیر کردند. از این به بعد، تحقیرشدن را نخواهیم پذیرفت. ما هرگز در جبهه آمریکا و اسرائيل قرار نخواهیم گرفت و در جبهه مقابل آنها ایستاده‌ایم.