kayhan.ir

کد خبر: ۱۷۷۰۲۱
تاریخ انتشار : ۲۰ آذر ۱۳۹۸ - ۲۱:۵۹
اصرار دولت بر گزیده شدن دوباره از یک سوراخ

روحانی: مصمم به مذاکره هستیم

اظهارات رئیس‌جمهور درباره مصمم بودن دولت به مذاکره درحالی مطرح می‌شود که «دیوانگی»، بیان صریح وی درباره مذاکره مجدد با آمریکا بوده است.


سرویس سیاسی-

حجت‌الاسلام روحانی روز چهارشنبه در جلسه هیئت دولت با اشاره به اینکه در آغاز دولت دوازدهم 2 تعهد اساسی به مردم دادم که بر روی آنها بیش از سایر موارد تلاش و ایستادگی کرده‌ایم، گفت: در راستای تحقق وعده اشتغال، تقویت تولید و شرکت‌های دانش‌بنیان در دستور کار جدی قرار گرفته است و برای جذب سرمایه‌گذاری در این زمینه اقدامات بزرگی انجام شده است و تا امروز به وعده خود در این زمینه وفادار بوده‌ایم.
رئیس‌جمهور خاطر نشان کرد: در زمینه مبارزه با فقر مطلق نیز بندی در تبصره 14 بودجه گنجانده‌ایم که هر سال اعتبار آن نسبت به سال قبل افزایش یافته است و در این راستا رئیس‌کمیته امداد امام(ره) در اجتماع بزرگی صراحتاً به من اعلام کرد که شما فقر مطلق را پشت سر گذاشته‌اید و امروز در کشور فقر مطلق وجود ندارد، البته اگر در هر منطقه‌ای شاهد فقر مطلق بودیم باید با جدیت نسبت به از بین بردن آن و تأمین رفاه مردم تلاش کنیم.
روحانی گفت: در این ایام موفق شدیم با اصلاح قیمت بنزین کمک جدیدی برای اقشار کم‌درآمد و متوسط به پایین داشته باشیم، البته در این خصوص قصد داشتیم که کارت اعتباری بدهیم تا مردم اجناس ایرانی خریداری کنند، اما از آنجا که اجرای آن با دشواری‌هایی همراه بود، به تأخیر انداختیم و فعلاً کمک نقدی در حساب مردم واریز می‌شود.
روحانی اضافه کرد: مصرف بنزین در هفته‌های اخیر به طور متوسط 20 میلیون لیتر کاهش یافته است و خبر خوشی برای مردم و به معنای خودکفایی است و نشان می‌دهد که می‌توانیم صادرات بنزین را افزایش دهیم.
رئیس‌جمهور خاطر نشان کرد: تمام مبلغی که از جانب اصلاح قیمت بنزین به دست می‌آید که حدود 30 هزار میلیارد تومان است به خود مردم برگردانده می‌شود و این موجب خوشحالی است.
دولت مصمم به مذاکره
درباره کدام موضوع است؟!
روحانی با تأکید بر اینکه دولت حتی یک لحظه از بر هم زدن نقشه دشمن و تحریم‌ها غافل نبوده است، اظهار داشت: باید یا تحریم‌ها را دور بزنیم و یا دشمنان را وادار کنیم تا توبه کنند و دولت مصمم است، هم با تقویت تولید داخلی و هم از طرق مختلف از جمله مذاکره این توطئه را در هم بشکند و در این راستا دولت در چارچوب خطوط قرمز نظام حرکت کرده و از آن عبور نخواهیم کرد.
اظهارات رئیس‌جمهور درباره مصمم بودن دولت به مذاکره درحالی مطرح می‌شود که «دیوانگی»، بیان صریح وی درباره مذاکره مجدد با آمریکا بوده است. روحانی شهریورماه گذشته درباره مذاکره با آمریکا گفته بود : «داستان مضحکی اتفاق افتاده؛ می‌گویند تعهدی که قبلا بستیم، فعلا محکم نباشد، درباره موضوع دیگری حرف بزنیم! آمریکا با زبان و عمل می‌گوید اهل مذاکره و تعهد نیست، اما به برخی کشورها می‌گوید بیا با ما مذاکره کن؛ مگر ديوانه‌اند كه با شما مذاكره كنند؟ شما به مذاكره‌اي كه به تاييد سازمان ملل رسيده، پايبند نيستيد».
از سوی دیگر در شرایطی که کمترین شرایط «مذاکره و توافق عادلانه و تعهد متقابل» فراهم نیست و مذاکره در چنین فضایی، ذاتا دیوانگی محسوب می‌شود، چرا آقای روحانی باز هم می‌گوید دولت مصمم به مذاکره است؟
بی تردید این سیگنال فرستادن‌ها، در طرف مقابل به «ضعف، فقدان غیرت نسبت به توافق زیر پا و آمادگی برای امتیاز دادن بیشتر» ترجمه می‌شود و این تضمین را به حریف می‌دهد که از لا ابالی‌گری نسبت به تعهدات خود پروا نداشته باشد.
رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه مردم به شایعات نباید توجه داشته باشند، گفت: اگر اعلام کنیم که به دنبال تقویت شبکه ملی اطلاعات هستیم، دشمنان چنین تبلیغ می‌کنند که دولت قصد دارد اینترنت خارجی را قطع کند در حالی که اصلاً چنین نیست، بلکه قصد داریم در کنار اینترنت خارجی، شبکه ملی اطلاعات قوی و توانمند داشته باشیم تا مردم بتوانند از هر دو استفاده کنند.
روحانی با تأکید بر اینکه یکی از دستاوردهای دولت یازدهم و دوازدهم توسعه شبکه اطلاعات بوده است، گفت: در این دولت پهنای باند افزایش پیدا کرده و توسعه اینترنت، نسل‌های جدید و گوشی‌های هوشمند با گذشته قابل مقایسه نیست. امروز بسیاری از مشاغل و خدمات رفاهی مردم از طریق فضای مجازی انجام می‌شود.
دولت محرمانه‌ها و شعار شفافیت
و عدم پنهان‌کاری با مردم!
رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه نباید هیچ چیزی از مردم مخفی بماند و باید هر کاری که انجام می‌شود، برای مردم توضیح داده شود، اظهار داشت: اگر مشکل تحریم داریم باید خیلی صریح ابعاد آن برای مردم شرح داده شود و دروغ نگوییم که همه چیز گل و بلبل است و باید واقعیت‌ها را هر آنچه است و هر چه درست است، به مردم بگوییم.
روحانی خاطر نشان کرد: اگر تصمیمی گرفته شده و هر سه قوه آن را پذیرفته‌اند، صراحتاً بگوییم که همه نسبت به این تصمیم یکی بودیم، البته ممکن است، کسی مطرح کند که با شیوه بهتری نیز امکان اجرای این تصمیم وجود داشت و این هیچ اشکالی ندارد.
رئیس‌جمهور در حالی مدعی است که نباید هیچ چیزی از مردم مخفی بماند و باید هر کاری که انجام می‌شود، برای مردم توضیح داده شود که دولت تدبیر و امید در بین دولت‌های پس از انقلاب اسلامی به دولت محرمانه‌ها مشهور است. از جزئیات محرمانه مذاکرات هسته‌ای که خسارتی جبران ناپذیر به کشور تحمیل کرد گرفته تا قراردادهای خارجی و حقوق و مزایا و اموال مدیران دولتی که همچنین محرمانه باقی مانده، از جمله مواردی است که نشان می‌دهد دولت تدبیر و امید تا چه میزان به شعار شفافیت با مردم پایبند است.
نکته قابل تامل اینکه دولت در ماجرای طرح افزایش قیمت بنزین هم مردم را محرم ندانست و با اعلام ناگهانی و مخفیانه افزایش قیمت بنزین حتی بندهایی از منشور حقوق شهروندی که خود داعیه‌دار آن بود را نقص کرد.
دولت تدبیر و امید و نقد‌پذیری‌؟!
رئیس‌جمهور با بیان اینکه در دولت یازدهم و دوازدهم روز 16 آذر به روز بیان مطالبات و نقادی دانشجویان تبدیل شده است و این اقدامی پسندیده و ارزشمند محسوب می‌شود، اظهار داشت: نقادی بسیار ارزشمند است، اما باید بدانیم که همه مسئول هستیم و تنها دولت، مجلس و نیروهای مسلح، مسئول نیستند، بلکه همه جامعه بایستی احساس مسئولیت کنند در این زمینه حوزه‌ها و دانشگاه‌ها هم بار سنگینی بر دوش دارند و باید با بیان صریح و بدون لکنت نقادی کنند. برایم بسیار خوشحال‌کننده است که دختر و پسر جوان، نظرات خود را بدون هیچ دغدغه‌ای بیان می‌کند و این حد از آزادی بیان و انتقاد در کشورهای دیگر به ویژه در کشورهای منطقه سراغ نداریم.
ادعای رئیس‌جمهور درباره نقد پذیری درحالی است که وی بار‌ها با القاب ناروا منتقدان را نواخته است، به‌گونه‌ای که با یک جست‌وجوی ساده می‌توان بیش از ۶۰ لقب گزنده و دور از شأن رئیس‌جمهور پیدا کرد که نثار منتقدانش کرده است. از این رو باید پرسید ژست ستایش نقد را از دولت و حامیانش باید باور کنیم یا فحاشی آنان به منتقدان را؟!