kayhan.ir

کد خبر: ۱۷۴۰۴۰
تاریخ انتشار : ۱۵ آبان ۱۳۹۸ - ۲۰:۳۶

کارخانه نوآوری آزادی با حضور رئیس‌جمهور افتتاح شد

کارخانه نوآوری آزادی به عنوان محلی برای تجمع شرکت‌های نوپا (استارت‌آپ‌ها) با حضور حجت‌الاسلام روحانی رئیس‌جمهور، به طور رسمی به بهره‌برداری رسید.



کارخانه‌های نوآوری بازیگران جدید اکوسیستم نوآوری و کارآفرینی هستند که مفهوم نوینی را از هم‌افزآیی برای فعالان زیست بوم نوآوری با خود همراه می‌آورند.
این کارخانه محل تجمع شرکت‌های نوپا یا همان استارت‌آپ‌ها هستند و خدمات مورد نیاز و مرتبط با آنها نیز بصورت متمرکز در کنار آنها فراهم می‌شود و قرار است در محیط این کارخانه‌ها نوآوری بجوشد و راهکارهای جدید برای حل مسائل موجود ارائه شود.
کارخانه نوآوری آزادی همچنین به عنوان اولین شعبه پارک فناوری پردیس در مساحت ۱۸هزار و ۵۰۰ متر مربع در غرب تهران ایجاد شده و برای حدود ۳ هزار و ۵۰۰ نفر از جوانان تحصیلکرده و دانشگاهی کشور در این مجموعه ایجاد‌اشتغال شده است.
این کارخانه از ۱۰ سوله و یک بخش مرکزی تحت عنوان ساختمان U تشکیل شده است؛ سوله‌های ۱۰گانه این کارخانه نوآوری که در زمینه‌های گوناگون از جمله گردشگری و توریسم، معماری و زندگی شهری، نانو داروها، هوش مصنوعی(اینترنت‌اشیا)، بیوتیک، نوآوری بیمه‌ای و مالی، تولید محتوا و سلامت الکترونیک در آنها فعالیت می‌شود، توسط شرکت‌های بخش خصوصی تبدیل به یک شتابدهنده یا مرکز نوآوری شده که این امر فرصت مناسبی برای تیم‌های استارت‌آپی است تا بتوانند از امکانات این شتاب دهنده‌ها و مراکز نوآوری استفاده کنند.
روحانی هنگام افتتاح رسمی کارخانه نوآوری آزادی گفت: در ماه بسیار مبارک ربیع المولود کارخانه نوآوری آزادی را با توسل به روح عظیم‌الشأن پیامبر اسلام (ص) و با نام خداوند بزرگ افتتاح می‌کنیم.
زیرساخت، فرهنگ و همکاری
رمز موفقیت شرکت‌های نوپا
وی افزود: این خیلی مهم است زیرا کارخانه نوآوری‌های قبلی را اجرا می‌کند یعنی گام‌های گذشته را به مرحله عمل درمی‌آورد و اینجا، جایی است که ایده‌های نو را مطرح و فعالیت می‌کند و خوبی این است که اینجا در کنار نوآفرین و استارت‌آپ ما گروهی بنام شتاب‌دهنده وجود دارد که او را یاری می‌کنند و این دو با هم کار را پیش می‌برند تا یا در پیچ و خم‌های اداری نمانند ویا کمتر بمانند. این تحول نیاز به زیرساخت، فرهنگ و همکاری دارد، هم‌آوایی که ما دیدیم اول نیازمند هم‌فکری، بعد هم‌آوایی و بعد هم‌فکری است که این سه باید در کنار هم باشند تا بتوان به نتیجه رسید.
رئیس‌جمهور گفت: در علوم جدید معمولا دنباله‌رو هستیم و کشورهای پیشرفته گامی را برداشته‌اند و بعد ما می‌خواهیم آن را پیروی کنیم و در صنعت و فناوری معمولا این طور است ولی اینجا می‌توانیم نوآوری داشته باشیم یعنی کاری انجام دهیم که دیگری آن را انجام نداده است.
روحانی با‌اشاره به اینکه کسی که رساله دکترا می‌نویسد باید مطلبی نو ارائه کند و ایده‌ای جدید را به ثمر برساند، اظهار داشت: بر این اساس می‌توانیم با استفاده از شرایط بوجود آمده در برخی امور پیشتاز باشیم، به‌گونه‌ای که ایده‌ای را به مرحله عمل، تولید و ارائه به بازارهای داخلی و خارجی برسانیم. افتخار دولت‌های یازدهم و دوازدهم این است که گام‌های خوبی را در این عرصه برداشته است؛ البته ممکن است این تلاش‌ها کامل نبوده یا کمتر از انتظار نسل جوان باشد، اما در مجموع یک حرکت بسیار خوبی به انجام رسیده است.
وی ضمن بیان اینکه تمامی مجموعه‌های استارت‌آپی فعال در این کارخانه به نوعی کارشان به پیشرفت آی‌سی‌تی و پهنای باند مربوط است، گفت: اگر پهنای باند وجود نداشت، بسیاری از این امور امکان تحقق پیدا نمی‌کرد و این در حالی است که دولت برای اینکه امروز بتوانیم در حوزه پهنای باند امکانات لازم را داشته باشیم، فشارهای بسیاری را تحمل کرده است. هنگامی که در یک منطقه به جای راهی معمولی آزادراه ایجاد می‌شود به همان اندازه که در امور تسهیل ایجاد می‌کند، به طور طبیعی مشکلات هم بیشتر می‌شود و ما باید تلاش کنیم در هر عرصه‌ای مشکلات را کاهش دهیم.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه با افتتاح کارخانه نوآوری آزادی کار عظیم و بزرگی صورت گرفته خاطر نشان کرد: اینکه در این مجموعه همه فعالان نوآور در یک سالن در کنار هم قرار دارند، بسیار حائز اهمیت است، چرا که اینگونه می‌توانند همدیگر را بهتر شناخته و از یکدیگر یاری بگیرند و این‌اشتراک مهم و به نوعی مصداق دستور قرآن در زمینه تعاون و همکاری است.
روحانی به برخی گلایه‌های فعالان حوزه نوآوری و شتاب‌دهنده‌ها و استارتاپ مبنی بر اینکه برخی وزارتخانه‌ها هنوز در روش‌های سنتی باقی مانده و به سختی شرایط نو و فعالیت‌های نوآورانه را می‌پذیرند، پرداخت و تصریح کرد: ایجاد این زیست بوم جدید در کشور نیاز به فرهنگ‌سازی دارد و باید تلاش کنیم این محیط جدید را در عرصه‌های مختلف معرفی کرده و بشناسانیم. دنیای آینده با دنیای امروز جهان متفاوت خواهد بود و سبک زندگی هم بر این اساس تغییر خواهد کرد. همانطور که زمانی که تلفن همراه به ایران آمد، هیچ‌کس باور نمی‌کرد که روزی موبایل به تحولی در زندگی مردم تبدیل شده و به گونه‌ای شود که این وسیله دوست همراه افراد از صبح تا شب باشد، اما امروز اکثر مردم یک دوست و یار جدیدی دارند که البته می‌تواند کمک‌کننده و یا منحرف‌کننده باشد.
اعلام آغاز گام چهارم کاهش تعهدات برجامی
از سوی ایران
وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود از آغاز گام چهارم کاهش تعهدات برجامی جمهوری اسلامی ایران خبر داد و تاکید کرد به کشورهای 1+4 و دوست اعلام می‌کنیم که فعالیت جدید ما با نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خواهد بود و گام چهارم همانند گام‌های قبلی قابل بازگشت است و هر زمان که آنان به تعهدات اول ژانویه 2017 خود بازگردند ما نیز به تعهدات خود در این تاریخ باز خواهیم گشت. طبق برجام قرار بر این شد که 1044 سانتریفیوژ در فردو بچرخند، اما گازی تزریق نشود، از فردا گازدهی در فردو آغاز می‌شود که ممکن است با آغاز این گام سر و صداهایی ایجاد کنند و از حساسیت آنها نسبت به فردو باخبریم، اما هر وقت که آنها به تعهدات خود عمل کنند، این گام قابل بازگشت است و باید بدانند که نمی‌توانیم یکجانبه به برجام پایبند باشیم، اما آنها اقدامی نکنند.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه به تمام مذاکرات پشت پرده برای حل و فصل موضوع متعهد هستیم تا به جلو حرکت کنیم، تصریح کرد: برخی از کشورها تلاش کردند که قبل از امروز به نتیجه برسیم، اما ناچاریم گام چهارم را از فردا برداریم و ظرف 2 ماه آینده فرصت مذاکره وجود دارد تا به راه‌حل درستی دست یابیم تا کل تحریم‌ها از جمله بخش فلزات و بیمه برداشته شود، نفت را به راحتی بفروشیم و از پول‌هایمان در بانک‌ها استفاده کنیم.
روحانی تأکید کرد: راهی که انتخاب کردیم، مسیری درست است و دنیا بداند ملت ایران همچنانکه ملتی مقاوم و اهل ایستادگی است، اهل مذاکره و گفت‌وگو نیز هست.
وی افزود: همچنانکه امروز در این کارخانه، شتاب‌دهنده‌ها و ارائه‌کنندگان طرح‌های نو حضور دارند در وزارت خارجه نیز شتاب‌دهنده‌ها و طراحان طرح‌های نو داریم و ان‌شاء الله نتیجه نهایی به نفع ملت ایران خواهد بود.
وی گفت: تنها با شعار مقاومت، مقاومت درست نمی‌شود، بلکه در سایه علم، دانش، تلاش، کار و مذاکره، مقاومت بوجود می‌آید و اینها با همدیگر منافاتی ندارد و مقاومت زمینه را برای مذاکره آماده می‌کند تا از مقاومت بهره‌برداری‌نماییم.
آمریکا با اعمال تحریم بدنبال تسلیم ایران بود اما موفق نشد
رئیس‌جمهور با بیان اینکه آمریکا با اعمال تحریم‌های خطرناک به دنبال تسلیم کردن جمهوری اسلامی ایران بود، اما تسلیم نشدیم، خاطر نشان کرد: سخت‌ترین شرایط را در سال 97 داشتیم که توانستیم مشکلات را مهار کنیم و از 13 آبان سال گذشته که آمریکا تحریم‌های خود را اجرایی و عملیاتی کرد تا 13 آبان امسال شرایط در کنترل تورم رشد اقتصادی، سرمایه‌گذاری و‌اشتغال‌زایی بهتر شده است.
روحانی با بیان اینکه آمریکا می‌خواست ما را بشکند و تسلیم و تحقیر کند، تأکید کرد: تسلیم شدن و پذیرش حقارت زشت است و این ایستادگی که مایه افتخار جمهوری اسلامی ایران است.
وی با طرح این پرسش که این ایستادگی چه زمانی حل خواهد شد، ادامه داد: باید گفت‌وگو و مذاکرات در هر سطحی با هر کسی انجام شود و الان در شرایطی هستیم که دنیا ما را باور دارد و راه برای مذاکره باز است.