kayhan.ir

کد خبر: ۱۷۳۹۸۰
تاریخ انتشار : ۱۳ آبان ۱۳۹۸ - ۲۱:۳۲

اخبار ویژه



سفیر روباه پیر با این همه دُم خروس چه می‌کند؟!
سفیر انگلیس در تهران می‌گوید: تاثیر تحریم‌های آمریکا را نمی‌توان برطرف کرد اما ایران در برجام بماند!
راب مک ایر با انتشار ویدئویی گفت: «من زمان زیادی را صرف می‌کنم تا تعهدات کشورم را نسبت به برجام توضیح دهم. این تعهد ما حقیقی است، ما به همراه فرانسه، آلمان، چین و روسیه تلاش‌های بسیاری می‌کنیم تا ایران همچنان از مزایای برجام برخوردار باشد.»
وی با بیان اینکه «در هفته‌های آینده تصمیمات مهمی درباره آینده برجام پیش روی ایران خواهد بود.»، اظهار داشت: «ما می‌خواهیم این تفاهمنامه باقی بماند.»
سفیر انگلیس اضافه کرد: «امروز در نظر دارم درباره اشتباه بودن دو برداشت راجع به برجام توضیح دهم. اینکه اروپا تعهداتش را نسبت به برجام انجام نمی‌دهد و اینکه ایران از تفاهم‌نامه هیچ نفعی نبرده است.»
وی گفت: «در چارچوب برجام، طرف اروپایی چهار تعهد را قبول کرد. اول برداشتن تحریم‌های اتحادیه اروپا مربوط به برنامه هسته‌ای ایران، ما این کار را انجام دادیم و تحریم‌ها علیه قسمت‌های بزرگی از اقتصاد ایران را لغو کردیم. دوم برداشتن تحریم‌های هسته‌ای سازمان ملل و تحریم‌های چندجانبه‌ای که علیه تعدادی از افراد و سازمان‌ها بود را برداشتیم، سوم کمک به ایران برای پیشبرد یک برنامه هسته‌ای غیرنظامی که ما در حال انجام آن هستیم، همان‌طور که سفر هفته پیش متخصصان هسته‌ای ما نشان داد و چهارم ارتقای سطح تجارت بین ایران و اروپا و این هم کاری است که برای انجام آن نهایت تلاش‌مان را انجام می دهیم.»
راب مک ایر اضافه کرد: «برای مثال سفارت انگلیس ماه گذشته از بیش از 100 شرکت برای انجام تجارت با ایران حمایت کرد. البته می‌دانیم که خروج آمریکا از برجام ضربه بزرگی به این تفاهم‌نامه وارد کرده است و واقعا نمی‌توان تاثیر تحریم‌ها را برطرف کرد. اما ما با حسن‌نیت در حال همکاری با ایران هستیم تا راه‌هایی پیدا کنیم که بتوان وضعیت را بهتر کرد. معتقدیم پیدا کردن یک راه حل دیپلماتیک بسیار ضروری، ولی ممکن است.»
راب مک ایر در پایان تهدید کرد: «اما در عین حال بسیار نامطلوب خواهد بود که ایران قدم‌هایی بردارد که باعث فروپاشی برجام شود.»
وی افزود: «برجام تفاهم‌نامه‌ای است که بیش از این برای این کشور (ایران) بی‌نظیر مزایای مهمی به همراه خواهد داشت.» 
این سخنان در حالی است که حتی به هنگام حضور آمریکا در برجام نیز به تصریح آقای ظریف، ایران نمی‌توانست یک حساب بانکی در لندن افتتاح کند. با این وجود عجیب است که سفیر انگلیس اکنون پس از خروج آمریکا و بازگشت تحریم‌ها ادعا می‌کند از 100 شرکت در ماه گذشته برای تجارت با ایران حمایت کرده است!
نکته بعدی این است که با خروج آمریکا و با بازگشت تحریم ها، اروپایی‌ها نه در مقابل تحریم آمریکا ایستادند، نه اعتراض رسمی به شورای امنیت سازمان ملل بردند که برجام را ضمن قطعنامه 2231 تایید رسمی کرده بود و نه حتی شرکت‌های اروپایی حاضر به ادامه همکاری با ایران شدند. کجای این رفتار، بوی احترام به برجام می‌دهد؟ آنها حتی وعده‌های بی‌مایه‌ای مانند راه‌اندازی کانال مالی اس‌پی‌وی و اینستکس را هم پس از یک سال پشت هم‌اندازی، اجرایی نکردند.
بدتر و احمقانه‌تر از همه اینکه دولت انگلیس برخلاف برجام، اقدام به توقیف غیرقانونی نفتکش ایرانی در تنگه جبل‌الطارق کرد، آن هم به استناد تحریم‌های اتحادیه اروپایی علیه سوریه و در حالی که خود انگلیس با برگزیت، فاتحه حضور در این اتحادیه را خوانده بود!! البته این اقدام سرانجام با تحقیر و مجازات انگلیس توسط ایران به پایان رسید.

اروپا 3 گام قبلی دولت را جدی نگرفت چون سمبلیک بود
یک سایت حامی دولت تصریح کرد 3 گام قبلی دولت در اعتراض به ابطال و نقض تعهدات برجامی از سوی آمریکا و اروپا، صرفا «سیاسی و سمبلیک» بوده است.
در حالی که صاحب‌نظران منتقد، گام‌های دولت ظرف 8 ماه گذشته را ناکافی و نامؤثر ارزیابی کرده‌اند، سایت فرارو با اشاره به نزدیک شدن زمان گام چهارم نوشت: سومین مهلت ۶۰ روزه ایران به اعضای باقی‌مانده در توافق هسته‌ای در شرایطی به پایان می‌رسد که اروپا هیچ اقدامی برای تامین منافع اقتصادی ایران انجام نداده و آمریکا هم بر تحریم‌ها علیه ایران افزوده است. از این رو، ممکن است ایران، گام چهارم کاهش تعهدات هسته‌ای را محکم‌‎تر بردارد.
با توجه به اینکه اروپایی‌ها هیچ کاری برای جبران خسارت‌های اقتصادی ناشی از تحریم‌های آمریکا انجام نداده‌اند، برداشته شدن گام چهارم کاهش تعهدات تقریبا قطعی شده است. رئیس سازمان انرژی اتمی، گفته است گام چهارم کاهش تعهدات هسته‌ای ایران توسط حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران، اعلام خواهد شد.
این اقدام در شرایط نسبتا متفاوتی انجام می‌شود. وساطت‌ها پایان یافته و اروپایی‌ها هم اقرار می‌کنند که نمی‌توانند خسارت خروج آمریکا از برجام را جبران کنند.
سایت حامی دولت در ادامه تصریح کرد: ایران تاکنون سه گام در زمینه کاهش تعهدات هسته‌ای برداشته است. اروپایی‌ها این گام‌ها را «سیاسی و سمبلیک» دانستند. چندی پیش یک دیپلمات فرانسوی با اشاره به گام چهارم ایران در ششم نوامبر به خبرگزاری رویترز گفت: «ششم نوامبر، چهارمین تخطی ایران خواهد بود. تاکنون، این (تخطی‌ها) سیاسی و سمبلیک بوده‌اند که تاثیر محدودی بر زمان گریز هسته‌ای دارند. آنها هرچه بیشتر نقض کنند گزینه‌های کمتری خواهند داشت و نجات توافق هسته‌ای سخت‌تر خواهد بود.
اما پس از بازگشت تحریم‌های آمریکا و از بین رفتن منافع اقتصادی برجام، از نظر ایران دیگر نجات یا مرگ توافق هسته‌ای اهمیت چندانی ندارد. در حال حاضر برخی ناظران معتقدند که ایران در گام چهارم باید اجرای تعهدات جدی‌تری را متوقف کند و حتی سناریوی خروج از برجام و تعلیق همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را هم در دستور کار قرار دهد. چرا که در صورت توقف اجرای تعهدات غیرمهم، اروپایی‌ها ممکن است به بی‌عملی خود ادامه دهند.

پولشویی در حوزه مسکن؛ چرا دولت برخورد نمی‌کند؟!
یک روزنامه حامی دولت می‌گوید پول‌های کثیف، بازار مسکن را آشفته کرده است.
روزنامه همشهری در گزارشی تحت عنوان «خواب آشفته مسکن با پول‌های کثیف» نوشت:
بازار مسکن تهران در مهرماه شاهد بهبود نسبی بوده و با رشد معاملات مواجه شده است. بخشی از این رشد می‌تواند ناشی از کاهش نسبی قیمت و ورود تقاضای مصرفی به بازار باشد اما در این میان هشدار ورود پول‌های کثیف و تمایل دوباره نقدینگی برای ورود به این بازار را نیز نمی‌توان نادیده گرفت.
به گزارش همشهری، در 2سال اخیر در سایه جهش نرخ ارز، اغلب بازارها با دگرگونی قیمت مواجه شد و بازار مسکن نیز از این تحولات مستثنا نماند؛ اما بازار مسکن به‌دلیل شفافیت پایین، تأثیر مستقیمی ‌نیز از پولشویی و گردش پول‌های کثیف می‌پذیرد و به همین واسطه هرگونه تحرک جدید در حرکت نقدینگی و پولشویی می‌تواند به تنش دوباره این بازار دامن بزند.
بر اساس آمارهایی که اتحادیه مشاوران املاک تهران از‌ترکیب متقاضیان بازار مسکن ارائه می‌دهد، در دوره رونق اخیر بازار مسکن، 80درصد تقاضاها، سرمایه‌ای و 20درصد مصرفی بوده و نبض قیمت در دست متقاضیان سرمایه‌ای قرار دارد. در این وضع، تقاضای سرمایه‌ای که برای حفظ ارزش سرمایه و کسب سود قابل‌توجه وارد بازار شده، از رشد روز افزون قیمت استقبال می‌کند و حتی با معاملات سفته‌بازانه، زمینه هیجانی شدن بازار را فراهم می‌آورد. درنتیجه وقتی بازار مسکن وارد دوره رکود می‌شود، سیر تحولات قیمت در این بازار بسیار محدود و با چسبندگی بالا تغییر می‌کند؛ زیرا سرنوشت بازار را پول‌های بزرگ و متقاضیان پولدار تعیین می‌کنند، نه متقاضیان مصرفی. آنچه در این وضعیت باید مورد توجه قرار گیرد، ورود پول‌های کثیف به بازار مسکن و پولشویی از طریق معاملات ملکی است که به گواه متصدیان این بازار در دوره رونق به جهش قیمت دامن می‌زند و در دوره رکود از افت قیمت‌ها جلوگیری می‌کند.
بازار مسکن ظرفیت بسیار بالایی برای جذب نقدینگی دارد و به همین دلیل، در طول سال‌های گذشته به محل امنی برای سرمایه‌های بزرگ و گاه با منشأ نامشخص تبدیل شده است.
 روزنامه حامی دولت  در همین حال اشاره‌ای به این واقعیت نکرده که طبق قانون مصوب سال 94، دولت و وزارت راه نیز موظف به راه‌اندازی سامانه املاک برای شفافیت معاملات مربوط به مسکن و اخذ مالیات از خانه‌های احتکار  شده بودند و در همین حال همین اقدام می‌توانست موجب شفافیت در حوزه معاملات مسکن شده و پول‌های کثیف را نیز ردگیری کند. جالب اینکه روزنامه همشهری در تیتر یک خود مدعی شده سایر سیاست بر سر FATF و لوایح مربوط به آن سنگینی می‌کند!!
 
آمریکا دنبال جمع‌آوری اطلاعات است نه مجوز صدور اقلام بشردوستانه به ایران
مشاور باراک اوباما در دوران ریاست جمهوری می‌گوید هدف ترامپ از موافقت با صادرات اقلام بشردوستانه به ایران، جاسوسی است.
آمریکا چندی پیش از تشکیل مکانیسم جدیدی برای صادرات اقلام بشردوستانه به ایران خبر داد تا به‌طور رسمی ارسال مواد اولیه ضروری به این کشور که تحت تحریم‌های شدید آمریکاست، تسهیل شود. اما برخی کارشناسان و ناظران سیاسی بر این باورند که این اقدام واشنگتن،‌ نوعی جاسوسی از شرکت‌های صادرکننده به ایران است.
«برایان اوتول» مشاور سابق باراک اوباما به نشریه فرانسوی لاتریبون گفت: این اقدام بیش از همه راهی برای بازیابی اطلاعات است تا کمک به مردم ایران.
به گفته وی، بسیاری از بانک‌های خارجی قادر نخواهند بود سطح جزئیات خواسته شده را تامین کنند.
اوتول می‌گوید من فکر می‌کنم این ساز و کار بیشتر تاثیر بازدارنده دارد. این ساز و کار در مقایسه با آنچه ادعا می‌شود تاثیری کاملا برعکس خواهد داشت.
از نظر اوتول،‌ این ساز و کار ضربه‌ای به تلاش‌های اروپایی‌ها برای تجارت با ایران است.
واشنگتن در ماه مه سال 2018 به‌طور یک جانبه از توافق بین‌المللی که برنامه هسته‌ای ایران را سازمان‌دهی می‌کرد خارج شد و تحریم‌های سنگینی علیه اقتصاد ایران اعمال کرد.
گزارش نشریه فرانسوی می‌افزاید: با وجود تحریم‌‌های اقتصادی سنگین اعمال شده از سوی واشنگتن، دولت آمریکا تاکید می‌کند صادرات مواد غذایی، دارو و دیگر کالاهایی که در زمره اقلام بشردوستانه است،‌ به ایران ممنوع نیست. اما اکثر شرکت‌ها از ترس مجازات‌های اقتصادی وزارت‌ خزانه‌داری آمریکا از تجارت با ایران خودداری می‌کنند.
برای دستیابی به مجوز آمریکا برای تجارت با ایران هر موسسه باید ماهانه اطلاعات اساسی و بی‌سابقه را ارسال کند که همه فاکتورهای مربوطه،‌ مقصد و اینکه آیا آنها در پنج سال گذشته در فهرست سیاه آمریکا،‌ اتحادیه اروپا و سازمان ملل قرار گرفته‌اند،‌ شامل می‌شود.

توضیح وزارت کشور درباره یک خبر
در پی انتشار خبر ویژه «تغییر 580 مدیر سیاسی در استان‌ها؛ دولت خود را برای انتخابات گرم می‌کند!»، وزارت کشور، توضیحی بی‌ارتباط به خبر ارسال کرد.
در توضیحی که با امضای «مشاور وزیر و مسئول هماهنگی امور روابط عمومی و اطلاع‌رسانی» ارسال شده، آمده است: 1-تغییر استانداران در سال 97 عمدتاً به‌دلیل اجرای قانونی منع به‌کارگیری بازنشستگان بوده است که بدین جهت وزارت کشور علی‌رغم به دوش کشیدن مسئولیت‌ها و وظایف سنگین خود پرچمدار اجرای این قانون بوده است. ثانیاً: انتصاب استانداران، فرمانداران، مدیران کل سیاسی استانداری‌ها و دیگر مدیران سیاسی در دولت تدبیر و امید معطوف به انتخاب افرادی است که ضمن همراهی با سیاست‌های دولت، از شایستگی لازم جهت تصدی پست‌های مدیریتی برخوردار بوده و توانایی اجرای برنامه‌های دولت را در ابعاد بخشی و فرابخشی دارا باشند.
2- وزارت کشور در عزل و نصب مدیران سیاسی اجرایی، ضمن رعایت ماده 1 دستورالعمل اجرایی شرایط عمومی و اختصاصی نحوه انتخاب و انتصاب فرمانداران و بخشداران و موارد مندرج در جدول شماره 1 این دستورالعمل و تبصره‌های مربوط به آن (مصوبه شماره 578606 مورخ 95/4/1 شورای‌عالی اداری)، به طی مسیر قانونی و دارا بودن شاخص‌های عمومی و تخصصی با اولویت استفاده از افراد داخل کادر وزارت کشور تأکید دارد و در نهایت با توجه به دارا بودن شرایط فوق، داشتن قدرت تعامل منطقی و سازنده با دیگر مدیران و مسئولان استان را در به‌کارگیری افراد مورد توجه قرار می‌دهد.   فرصت‌های ایجاد شده برای استفاده از نیروهای جدید نه تنها بازی جناحی نمی‌باشد بلکه گامی در راستای جانشین‌پروری و کادرسازی سازمانی در مجموعه وزارت کشور تلقی می‌گردد. شایان ذکر آنکه خوشبختانه اخیرا 224 نماینده محترم مجلس شورای اسلامی از رویکرد وزارت کشور مبنی بر جوانگرایی در پست‌های مدیریتی وزارت کشور تقدیر نموده‌اند.
3- رویکرد وزارت کشور در دولت تدبیر و امید تکیه بر رویکرد اعتدالی فارغ از نگاه‌های صرف سیاسی است و همچنان که اشاره شده درصدد بوده و هست که نیروهای شایسته و توانمند مجموعه صف و ستاد وزارت کشور در پست‌های مذکور مورد استفاده قرار گیرند.
4- برای اطمینان از اجرای رویکرد یاد شده، کافی است بدانیم در حالی که قبل از شروع دولت یازدهم 62 درصد فرمانداران از سایر دستگاه‌ها مأمور شده‌اند، در حال حاضر بیش از 76 درصد فرمانداران از کارکنان وزارت کشور و استانداری‌ها و واحدهای تابعه هستند».
کیهان: از باب امانتداری، توضیح ارسالی منتشر شد، اما باید عنایت داشت که استدلال‌هایی مانند «جوانگرایی»، «کارمند وزارت کشور بودن»، «تشکر نمایندگان مجلس از جوانگرایی در پست‌ها» و نظایر آن، پاسخ به شائبه جدی یکدست‌سازی سیاسی و جناحی اغلب استانداران و معاونان آنها و فرمانداران در آستانه انتخابات نیست.