kayhan.ir

کد خبر: ۱۶۹۸۰۶
تاریخ انتشار : ۲۲ شهريور ۱۳۹۸ - ۲۱:۴۱
رئیس‌کانون سراسری انبوه‌سازان:

صدور پروانه‌های ساختمانی تا 50 درصد کاهش یافته است

رئیس‌کانون سراسری انبوه‌سازان گفت: رکود مسکن باعث شده تا صدور پروانه‌های ساختمانی 35 تا 50 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش یابد.

جمشید برزگر در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس اظهار داشت: تولیدکنندگان واقعی به هر قیمتی باشد به صنف خود وفادار هستند و حتی اگر بخش مسکن دچار رکود شود، واحدهای مسکونی پیش‌فروش را در موعد مقرر تحویل می‌دهند، اما در حال عده‌ای از سازندگان کوچک به دلیل نبود ثبات قیمت‌ها در هر مقطعی دچار ضرر و زیان می‌شوند.
وی با بیان اینکه سازندگان واقعی و تولیدکنندگان مسکن تا زمانی که واحدهای مسکونی خود به مرحله مناسبی برای پیش‌فروش نرسد از پیش‌فروش خودداری می‌کنند، گفت: به هر حال در سال‌های گذشته در دو مقطع زمانی تولیدکنندگان واقعی به سبب پیش‌فروش به نوعی ورشکسته شدند.
رئیس‌کانون سراسری انبوه‌سازان ادامه داد: به نظر می‌رسد سال آینده نیز برای بخش مسکن اتفاق خاصی رخ ندهد، در حالی که قیمت مسکن تا حدودی روند نزولی پیدا کرده، این سازندگان واقعی باز هم پیش‌فروش مسکن را
انجام می‌دهند.
برزگر با بیان اینکه به هر حال در ماه‌های گذشته قیمت مسکن به شکل حباب افزایش یافته بود و حال این حباب تا حدودی ترکیده و تا حدودی در برخی مناطق شاهد کاهش قیمت مسکن هستیم، گفت: به دلیل رشد قیمت نهاده‌های مسکن، سازندگان کوچک اگر مسکن آماده خریداری کنند، ارزانتر از ساخت یک واحد مسکونی برای آنها تمام خواهد شد.
وی افزود: وضعیت ساخت و ساز فعلاً به دلیل اینکه این ساخت و سازها در سال‌های گذشته انجام شده و پروانه ساختمانی آنها اخذ شده در حال انجام است،‌ اما این رکود باعث شده تا صدور پروانه‌های ساختمانی 35 تا 50 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش یابد.
رئیس‌کانون سراسری انبوه‌سازان با تأکید بر اینکه برخی سازندگان تا زمانی که واحد مسکونی آنها به مرحله 70 درصد پیشرفت نرسد پیش‌فروش نمی‌کنند، گفت:‌ این سازنده‌ها قصد ندارند تجربه تلخ سال‌های قبل را مجدداً تجربه کنند.
برزگر ادامه داد:‌ اگر دولت می‌خواهد فاصله زیادی میان عرضه و تقاضا ایجاد نشود، باید سمت عرضه مسکن را تحریک کند و از سازندگان به نوعی حمایت و پشتیبانی کند، چرا که سال‌هاست تقاضا از عرضه پیشی گرفته و این یکی از دلایل افزایش قیمت مسکن در سنوات قبل بوده است.
وی در پاسخ به این سؤال که در حال حاضر قیمت متوسط ساخت مسکن به چه شکل است، گفت:‌ قیمت تمام شده مسکن طبق آمارهای بانک مرکزی و مرکز آمار افزایش یافته است، چرا که تا سه سال پیش متوسط قیمت تمام شده هر متر مسکن 800 هزار تومان بود، اما هم‌اکنون این عدد به دو میلیون و 200 هزار تومان رسیده است، پس بنابراین رشد قیمت تمام شده مسکن در قیمت نهایی یک واحد مسکونی تأثیرگذار است.