kayhan.ir

کد خبر: ۱۶۹۸۰۵
تاریخ انتشار : ۲۲ شهريور ۱۳۹۸ - ۲۱:۴۱
با گذشت نیمی از سال

۴ طرح‌ اشتغالزایی روی کاغذ ماند

با گذشت نیمی از سال ۹۸هنوز منابع مالی لازم که مطابق آئین نامه اجرایی بند الف تبصره 18 قانون بودجه تنظیم شد، برای اجرای چهار طرح‌اشتغالزا پرداخت نشده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، چهار برنامه طرح مشوق بیمه‌ای کارفرمایی، طرح کارورزی دانش آموختگان دانشگاهی، طرح مهارت آموزی در محیط کار واقعی و طرح یارانه دستمزد ذیل طرح کارانه‌اشتغال جوانان از سال 96 بر اساس مصوبه ستاد اقتصاد مقاومتی کلید خورد.
امسال نیز مطابق آئین نامه اجرایی بند الف تبصره 18 قانون بودجه سال 98 نیز طرح های‌اشتغالزایی در دو برنامه «تولید و توسعه کسب و کارهای پراشتغال منطقه‌ای» و «برنامه‌های فعال بازار کار» تنظیم شد.
اما با توجه به رشد چشمگیر عرضه نیروی کار در کشور، دولت با طراحی دو سناریو به دنبال ایجاد‌اشتغال و از سوی دیگر تقویت آموزش‌های مهارتی و کارآفرینی و توانمندسازی نیروی انسانی و‌اشتغال پذیری نیروی کارافتاد.
برای ایجاد یک میلیون و 90 هزار فرصت شغلی جدید، 23 هزار و 290 میلیارد ریال منابع بودجه عمومی مورد نیاز طرح‌ها و برنامه‌ها و 234 هزار و 700 میلیارد ریال تسهیلات مالی بانکی (به غیر از 123 هزار میلیارد ریال تسهیلات روستایی و عشایری) در سناریوی اول پیش‌بینی شده است.
 جمع کل اهداف برای ایجاد‌اشتغال در سناریوی دوم 537 هزار فرصت شغلی است که منابع بودجه عمومی مورد نیاز حدود 16 هزار و 665 میلیارد ریال بوده و پیش‌بینی شده که حدود 127هزار و 340 میلیارد ریال هم تسهیلات (غیر از تسهیلات روستایی) پرداخت شود.
 اما نکته مهم این است که با گذشت بیش از شش ماه یعنی نیمی از سال 98 هنوز بودجه‌ای برای اجرای طرح های‌اشتغالزایی به وزارت کار داده نشده است. حداقل کارانه ایجاد‌اشتغال جوانان در راستای چهار طرح‌اشتغالزایی(مشوق بیمه‌ای کارفرمایی، طرح کارورزی دانش آموختگان دانشگاهی، طرح مهارت آموزی در محیط کار واقعی و طرح یارانه دستمزد) حدود 620 میلیارد تومان است که تاکنون تخصیص منابع صفر بوده است.