kayhan.ir

کد خبر: ۱۶۹۶۹۵
تاریخ انتشار : ۲۰ شهريور ۱۳۹۸ - ۲۱:۰۸
بر اساس محاسبات

کارمزد واقعی وام ازدواج 12 درصد است نه 4 درصد

در حالی که بانک‌ها مدعی هستند کارمزد وام ازدواج چهار درصد است، محاسبات نشان می‌دهد زوجین در یک دوره پنج‌ساله، معادل 12 درصد از وام خود را به عنوان کارمزد پرداخت می‌کنند.




به گزارش خبرگزاری فارس، مسائل مالی همواره یکی از دلایل جوانان برای به تعویق انداختن ازدواج بوده و دولت‌ها همواره سعی داشته‌اند تا با افزایش وام ازدواج مسیر این امر الهی را هموار کنند و بر همین اساس میزان وام پرداختی به زوج‌ها از سه میلیون تومان در سال 95 به 30 میلیون تومان در سال 98 افزایش یافته است.
متقاضیان دریافت وام در گام اول باید به سامانه تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج بانک مرکزی مراجعه کنند، در بخش شرایط ضامن‌های این وام آمده است: «تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج برای هریک از زوج‌ها در سال 1398 سیصد میلیون (300.000.000) ریال با دوره بازپرداخت پنج ساله با اخذ یک ضامن معتبر و سفته است». در ادامه شرایط این وام عنوان شده: «نرخ کارمزد تسهیلات قرض الحسنه ازدواج چهار درصد تعیین می‌گردد».
زمانی که از نرخ بهره این وام سؤال کردیم، یک کارمند وام تأکید کرد: نرخ بهره غلط است، کارمزد وام ازدواج چهار درصد است که هر سال دریافت می‌شود، به این ترتیب که در زمان پرداخت وام به میزان یک میلیون و 200 هزار تومان از 30 میلیون تومان کسر و 28 میلیون و 800 هزار تومان به حساب شخص واریز می‌شود، سال بعد وام گیرنده شش میلیون تومان قسط پرداخت کرده پس چهار درصد 24 میلیون را که 960 هزار تومان می‌شود پرداخت می‌کند و این روند تا سال آخر ادامه پیدا می‌کند، در مجموع سه میلیون و 600 هزار تومان باید پرداخت شود.
وقتی عنوان کردیم که در این صورت نرخ بهره وام 12 درصد است نه چهار درصدی که عنوان شده با خنده او مواجه شدیم که در ادامه آن گفت: با این روشی که من گفتم حساب کنید تا چهار درصد شود!
این‌ها تنها بخشی از مشکلات جوانان در مسیر دریافت وام ازدواج بود، البته شاید لازم باشد مسئولان مربوطه قبل از افزایش مبلغ وام ازدواج به این فکر کنند که زوج‌های جوان در این شرایط اقتصادی و مشکلات اشتغال چطور باید از پس قسط‌های یک میلیونی وام ازدواج (برای دو نفر) بر بیایند. البته بهتر است بگوییم اقساط یک میلیون و 120 هزار تومانی تا فراموش نکنیم ترجمه کارمزد چهار درصد سالیانه در وام ازدواج پنج ساله همان 12 درصد بهره عامیانه است.
از سوی دیگر به نظر می‌رسد بانک‌ها هنوز طبق قاعده هر 10 میلیون یک ضامن عمل می‌کنند و درخواست رئیس کل بانک مرکزی برای سخت‌گیری نکردن در اعطای وام ازدواج و دادن آن با یک ضامن و سفته بی‌نتیجه بوده و نباید به پیشنهاد دوم بانک مرکزی به بانک‌ها مبنی بر پرداخت وام با تضمین یارانه اشخاص توجه کرد.