kayhan.ir

کد خبر: ۱۶۰۴۰۳
تاریخ انتشار : ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۲۱:۲۳
رئیس‌اتحادیه گوشت گوسفندی اعلام کرد

کاهش قدرت خرید مردم عامل اصلی کسادی بازار گوشت

رئیس‌اتحادیه گوشت گوسفندی گفت: هم اکنون هر کیلوگرم شقه گوسفندی بدون دنبه با نرخ ۹۲ تا ۹۵ هزار به مغازه دار و ۱۰۴هزار تومان به مشتری عرضه می‌شود.




علی اصغر ملکی، در گفت‌وگو با  باشگاه خبرنگاران جوان، از رکود حاکم بر بازار گوشت خبر داد و افزود: هم اکنون هر کیلوگرم شقه گوسفندی بدون دنبه با نرخ ۹۲ تا ۹۵ هزار به مغازه دار و ۱۰۴ هزار تومان به مشتری عرضه می‌شود.
وی کاهش قدرت خرید خانوار را عامل اصلی رکود و کسادی بازار گوشت دانست و افزود: علی‌رغم فراوانی عرضه دام در میادین، خریداری در بازار وجود ندارد. در حال حاضر هر کیلوگرم دام زنده در میادین ۴۳ تا ۴۴ هزار تومان است اما در هفته‌های اخیر هر کیلوگرم دام زنده با نرخ‌های بالاتری خرید و فروش می‌شد.رئیس‌اتحادیه گوشت گوسفندی با ‌اشاره به اینکه کمبودی در عرضه دام به بازار وجود ندارد، ادامه داد: با توجه به کاهش قدرت خرید خانوار و رکود مطلق حاکم بر بازار، نمی‌توان پیش‌بینی خاصی درباره وضعیت قیمت در روز‌های آتی داشت.ملکی ادامه داد: شرایط مساعد بارندگی و رویش علف در مراتع و جنگل‌ها موجب شده تا دامداران تعجیلی در عرضه دام به بازار نداشته باشند. وی با بیان اینکه قاچاق دام به صورت محدود از مرز‌های کشور انجام می‌شود، اظهار کرد: با اعمال نظارت‌های بیشتر باید از خروج غیر قانونی دام جلوگیری شود چرا که قاچاق محدود بر نوسان قیمت دامن می‌زند.
رئیس‌اتحادیه گوشت گوسفندی قیمت گوشت را تابع عرضه و تقاضا دانست و گفت: با توجه به افت تقاضا برای خرید و تضعیف بودجه خانوار بدیهی است که نوسان خاصی در بازار رخ ندهد. ملکی، نرخ هر کیلوگرم لاشه وارداتی را ۸۱ هزار تومان اعلام کرد و افزود: با توجه به حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و اختصاص ارز نیما به واردات، قیمت گوشت داخلی با وارداتی تفاوت چندانی ندارد. وی با ‌اشاره به اینکه کمبودی در عرضه گوشت به بازار نداریم، اظهار کرد: افزایش عرضه دام و ورود بره‌ به بازار، بر انباشت دام و رکود دامن می‌زند.
رئیس‌اتحادیه گوشت گوسفندی با بیان اینکه امکان تامین ۹۰ درصد نیاز کشور از تولید داخل وجود دارد، تصریح کرد: با توجه به سیاست مسئولان در جلوگیری از خروج دام از مرز‌های کشور از اسفندماه تاکنون پیش‌بینی می‌شود که با استمرار این روند تنها ۱۰ درصد نیاز کشور باید از طریق واردات تأمین شود که این امر در جلوگیری از خروج ارز از کشور تاثیر بسزایی دارد.
گفتنی است، برخی کارشناسان و فعالان صنعت غذا، قیمت هر کیلوگرم گوشت قرمز وارداتی را پنج دلار به نرخ ارز نیمایی اعلام کرده‌اند که به این ترتیب بهای آن کمتر از 45 هزار تومان می‌شود. با وجود همه هزینه‌های جانبی مثل حمل‌ونقل، عرضه گوشت به قیمت کیلویی 81 تا 100 هزار تومان، بسیار غیر منطقی و گران است.