36 میلیون تن مواد غذایی سالانه در ایران هدر میرود
رئیسستاد بحران کشور گفت: 120 میلیون تن انواع مواد غذایی بویژه کشاورزی سالانه در کشور تولید میشود که 36 میلیون تن آن به شیوههای مختلف هدر میرود که فاجعه محسوب میشود.
به گزارش ایرنا، اسماعیل نجار شامگاه پنجشنبه در دومین نشست تخصصی استانداران ادوار استان ایلام با موضوع آب و خاک اظهار داشت: استفاده بیرویه از سموم کشاورزی بویژه سموم قاچاق علاوهبر آلودگی محیط زیست در کاهش کیفیت مواد غذایی و تولیدات کشاورزی نیز موثر است.
وی با بیان اینکه مشکل آب در ایران به مدیریت منابع آبی بویژه در حوزه کشاورزی و صنعت نیاز دارد، افزود: امسال یک هزار و 200 میلیارد ریال برای کاهش تنش مشکل آب تخصیص یافت.
نجار تاکید کرد: در اجرای طرحهایی چون انشعابات آبیاری نوین باید تغذیه سفرههای زیرزمینی نیز لحاظ شود و تنها راه خروج از مشکلات کنونی این است که ترمیم طبیعت را به خودش و بدون دخالت عامل انسانی واگذار کنیم تا میزان تخریبها کاهش یابد.
وی در ادامه ایلام را به واسطه منابع آبی مناسب، خاک حاصلخیز، آب و هوا و اقلیم جغرافیایی مطلوب یکی از قطبهای کشاورزی و دامپروری معرفی کرد و گفت: در استان ایلام بهتر است صنایع تبدیلی و تکمیلی به جای کارخانجات ایجاد شود.
استاندار ایلام نیز با بیان اینکه ایلام ظرفیتها و پتانسیلهای متعددی در حوزههای مختلف دارد، گفت: آستان قدس رضوی به سهولت میتواند در پروژههای استان سرمایهگذاری کند و در این زمینه باید رایزنیها با مسئولان آستان قدس برای سرمایهگذاری بیشتر شود.
قاسم سلیمانی دشتکی افزود: مسئولان باید گزارشهای خود را براساس عملکردهای واقع گرایانه به مردم ارائه دهند تا اقشار مختلف جامعه با فعالیتها و برنامههای اجرایی دستگاههای مختلف بیشتر از گذشته آشنا شوند.