kayhan.ir

کد خبر: ۱۳۴۵۱۲
تاریخ انتشار : ۲۲ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۹:۴۴
رتبه‌بندی جهانی کیو.‌اس سال 2019 منتشر شد

حضور 6 دانشگاه ایران در بین برترین‌های جهان

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) گفت: نتایج رتبه‌بندی سال 2019 کیو.اس که به تازگی منتشر شده، نشان از حضور 6 دانشگاه ایران در بین دانشگاه‌های برتر دنیا دارد.
به گزارش پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، محمدجواد دهقانی اظهار کرد: براساس نتایج رتبه‌بندی سال 2019 کیو.اس، صنعتی شریف با رتبه 432، صنعتی امیرکبیر با رتبه 498، علم و صنعت ایران با رتبه 650-601، دانشگاه تهران با رتبه 750-701 و شهید بهشتی و دانشگاه شیراز با رتبه 1000-801 در جمع دانشگاه‌های برتر جهان قرار گرفته‌اند.
به گفته وی، دانشگاه شیراز اولین حضور خود را در رتبه‌بندی جهانی کیو.‌اس در سال 2019 تجربه می‌کند و صنعتی شریف و صنعتی امیرکبیر نیز دارای رشد رتبه نسبت به سال گذشته بوده‌اند.
کیو.‌اس در سال 2019 تعداد دانشگاه‌های مورد رتبه‌بندی خود را از 959 دانشگاه در سال 2018 به هزار دانشگاه ارتقا داده است و به این ترتیب سهم ایران از دانشگاه‌های برتر جهان از 5 دانشگاه در سال گذشته به 6 رسیده است.
کیو.اس، یکی از معتبرترین نظام‌های رتبه‌بندی بین‌المللی شناخته می‌شود که دانشگاه‌های جهان را رتبه‌بندی می‌کند.
روش‌شناسی رتبه‌بندی جهانی کیو. اس از 6 شاخص در چهار حوزه کلی وضعیت آموزش، پژوهش، قابلیت جذب در بازار کار و بین‌المللی‌سازی جهت ارزیابی عملکرد دانشگاه‌ها بهره برده است.
منابع اطلاعاتی مورد استفاده در رتبه بندی جهانی کیو.‌اس شامل اطلاعات حاصل از نظرسنجی‌ها، اطلاعات ارائه شده از سوی دانشگاه‌ها و اطلاعات پژوهشی سال‌های 2013-2017 دانشگاه‌ها در پایگاه استنادی اسکوپوس است که به عنوان یکی از بزرگترین پایگاه داده در جهان شناخته می‌شود.
موسسه تکنولوژی ماساچوست (MIT)، دانشگاه استنفورد، دانشگاه هاروارد، موسسه تکنولوژی کالیفرنیا، دانشگاه آکسفورد، دانشگاه کمبریج، موسسه تکنولوژی فدرال سوئیس، امپریال کالج لندن، دانشگاه شیکاگو و دانشگاه کالج لندن به ترتیب 10 دانشگاه برتر جهان در رتبه‌بندی سال 2019 کیو.اس شناخته شدند.
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) در ادامه با اشاره به انتشار فهرست سال 2018 دانشگاه‌های جوان دنیا با قدمتی کمتر از 50 سال توسط پایگاه رتبه‌بندی تایمز، گفت: این هفتمین فهرست دانشگاه‌های برتر جوان در دنیا است که از سال 2012 تاکنون به صورت سالانه توسط پایگاه رتبه‌بندی تایمز انجام شده است.
دهقانی افزود: تایمز در سال 2018 در رتبه‌بندی دانشگاه‌های جوان، تعداد دانشگاه‌های مورد بررسی خود را از 200 دانشگاه در سال 2017 به 250 دانشگاه در سال 2018 افزایش داده و سهم ایران از دانشگاه‌های جوان و برتر دنیا شامل 3 دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، دانشگاه صنعتی اصفهان و دانشگاه گیلان است که به ترتیب رتبه‌های 55، 150-101 و 250-201 را کسب کرده‌اند.
صنعتی نوشیروانی بابل و دانشگاه گیلان اولین حضور خود را در جمع دانشگاه‌های جوان در رتبه‌بندی تایمز تجربه می‌کنند.
دانشگاه‌های برتر کشور همچون دانشگاه تهران، صنعتی امیرکبیر، صنعتی شریف، علوم پزشکی تهران، علم و صنعت ایران، شیراز و دیگر دانشگاه‌های حاضر در رتبه‌بندی‌های تایمز، دارای قدمتی بیش از 50 سال هستند بنابراین نمی‌توانند در رتبه‌بندی دانشگاه‌های جوان حضور یابند.
سرپرست ISC گفت: دانشگاه نوشیروانی بابل به عنوان برترین دانشگاه کشور در رتبه‌بندی جهانی تایمز و اکنون به عنوان برترین دانشگاه کشور در رتبه‌بندی دانشگاه‌های جوان تایمز، توانسته بعد از دو دانشگاه کوچ و سابانچی ترکیه، مقام سوم دانشگاه جوان را در بین کشورهای منطقه و اسلامی را از آن خود کند.
رتبه‌بندی تایمز یکی از مشهورترین نظام‌های رتبه‌بندی بین‌المللی است که هر ساله دانشگاه‌های برتر دنیا را بر اساس 13 شاخص عملکردی در قالب 5 معیار کلی آموزش، پژوهش، استنادات، درآمد صنعتی و وجهه بین‌المللی جهت انجام مقایسه‌های جامع و متوازن مورد ارزیابی و رتبه بندی قرار می دهد.
در ارزیابی دانشگاه‌های جوان، جهت انجام بررسی‌های مطلوبتر، به شاخص‌های نظرسنجی شهرت دانشگاهی وزن کمتری اختصاص داده شده است.
همچنین در رتبه‌بندی تایمز از سه منبع اطلاعاتی شامل اطلاعات حاصل از نظرسنجی‌ها، اطلاعات ارائه شده از سوی دانشگاه‌ها و اطلاعات پژوهشی دانشگاه‌ها در پایگاه استنادی اسکوپوس جهت محاسبه شاخص‌ها و نمرات بهره گرفته شده است.
در سال 2018 دانشگاه علم و صنعت هنگ کنگ با غلبه بر مؤسسه پلی تکنیک فدرال لوزان سوئیس که سه سال متوالی رتبه نخست دانشگاه‌های تازه تاسیس دنیا را از آن خود داشت، توانست حائز عنوان برترین دانشگاه جوان دنیا شود، مؤسسه پلی تکنیک فدرال لوزان سوئیس رتبه دوم دنیا و دانشگاه صنعتی نانیانگ سنگاپور رتبه سوم دنیا را در این فهرست از آن خود کرده‌اند.