kayhan.ir

کد خبر: ۱۳۰۸۶۴
تاریخ انتشار : ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۲۱:۲۲

«موجودیت آل سعود در خطر است» پیام حوادث ریاض از نگاه انیس نقاش

یک کارشناس مسائل استراتژیک لبنانی با اشاره به حادثه تیراندازی در اطراف کاخ پادشاهی عربستان تاکید کرد که پیام این حادثه این است که اختلافات داخلی آل سعود، موجودیتشان را به خطر انداخته است.




تیراندازی شنبه شب در اطراف کاخ محمدبن‌سلمان ولیعهد سعودی در ریاض باعث تحلیل‌های متفاوتی شده است. برخی از کارشناسان معتقدند که این حادثه اتفاقی نبوده و نشان دهنده این است که موجودیت آل سعود مورد تهدید قرار گرفته است. در این ارتباط «انیس نقاش» مسئول مرکز مطالعات و پژوهش‌های راهبردی «الامان» و کارشناس مسائل استراتژیک لبنانی در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم، اختلافات داخلی میان اعضای خاندان پادشاه عربستان را جدی دانست و گفت: «اطلاعات کاملی از ماجرای حمله به کاخ های پادشاهی عربستان در ریاض در دست نیست، اما اگر فرض کنیم که داستان مطرح شده از سوی دولت عربستان مبنی بر ورود یک پهپاد تفریحی به فضای کاخ صحیح باشد،حجم گسترده تیر اندازی‌ها طی دو ساعت نشان می‌دهد که نیروهای سعودی تا چه اندازه دستپاچه و تحت فشار هستند، زیرا یک پهپاد تفریحی نیازی به دو ساعت تیراندازی ندارد.»
وی تاکید کرد،  گمان نمی‌کنم که مسئله ورود یک پهپاد تفریحی به کاخ پادشاه عربستان صحت داشته باشد زیرا در تصاویر ضبط شده از این حادثه مشاهده می‌کنیم که هیچ گلوله‌ای به سمت آسمان شلیک نشد و این مسئله ثابت می‌کند که درگیری‌ها بر روی زمین بوده است. حجم تبادل آتش نشان می‌دهد به احتمال زیاد گروه‌های مخالف پادشاه دست به حمله زده‌اند و در پی براندازی پادشاه یا ترور «محمد بن‌سلمان» بوده‌اند.
انیس نقاش با تاکید بر تعمیق اختلافات داخلی در خاندان آل سعود گفت، آنچه در عربستان تازگی دارد این مسئله است که مخالفان پادشاه این بار از خاندان آل سعود هستند، در گذشته تهدید اصلی گروه‌های تندرو معارض بودند، اما این بار مشاهده می‌کنیم که اختلاف میان افراد خاندان پادشاهی در گرفته و ثبات کشور به خطر افتاده است. اگر وضعیت گروه‌های تندرو و اختلافات داخلی آل‌سعود و مشکلات اقتصادی این کشور را در کنار هم قرار دهیم متوجه خواهیم شد که وضعیت این کشور در آینده بسیار ناپایدار خواهد بود.
این کارشناس لبنانی تصریح کرد: «اگر محمدبن سلمان سیاست‌های کنونی خود را ادامه بدهد این کشور از عربستان سعودی به عربستان سلمانی تبدیل خواهد شد، زیرا او جوانی 32 ساله است و می‌تواند تا 50 سال آینده پادشاه عربستان باشد. در این مدت نیز می‌توانیم بگوییم که خاندان آل سعود از بین خواهد رفت، این مسائل به طور حتم سبب بروز اختلافات شدیدی در میان خاندان پادشاهی عربستان خواهد شد.»
وی همچنین تاکید کرد، مهم‌ترین خطر و چالش پیش روی محمد بن سلمان به طور حتم جنگ یمن است. این جنگ بر جایگاه عربستان در منطقه، قدرت اقتصادی و نظامی این کشور تاثیر منفی گذاشته و عربستان را با خطر تقسیم و یا جنگ‌های داخلی روبه رو می‌کند. این مسئله که شخصی پیش از رسیدن به قدرت چندین مشکل اساسی و چالش خطرناک را برای خود بسازد بی‌سابقه است.