kayhan.ir

کد خبر: ۱۲۸۶۴۰
تاریخ انتشار : ۲۵ اسفند ۱۳۹۶ - ۲۰:۲۵
آیت‌الله امامی‌کاشانی در خطبه‌های نمازجمعه تهران:

دشمن به دنبال ایجاد نا‌امنی و فشار اقتصادی به کشور است

امام جمعه موقت تهران گفت: دشمن امروز با برنامه‌ریزی‌های خود به دنبال ایجاد اضطراب و نا امنی و فشار در مسائل اقتصادی کشور است.

به گزارش فارس، آیت‌الله امامی کاشانی امام‌جمعه موقت تهران در خطبه‌های این هفته نماز عبادی سیاسی جمعه پایتخت اظهار داشت: توکل به خدا باعث موفقیت انسان می‌شود و با توجه به اینکه در آخر سال و نزدیک ماه رجب هستیم، به مردم محتاج و نیازمند کمک کنیم تا سال نیکی داشته باشیم و اگر هم مستمندی را نمی‌شناسیم به کمیته امداد کمک کنیم.
امام جمعه موقت تهران در ادامه با ‌اشاره به زمان طاغوت و وضعیت سیاسی آن زمان، اظهار داشت: خفقان در آن زمان به حدی بود که اگر فردی مانند مرحوم آقای راشد در تریبون مجلس بسم‌الله می‌گفت و حدیث از پیغمبر نقل می‌کرد، به او تذکر می‌دادند و این نشان‌دهنده وضعیت آن زمان بود.
امامی‌کاشانی تأکید کرد: دشمن امروز به دنبال دو کار در ایران است، یکی ایجاد اضطراب و نا امنی و دیگری فشار در مسائل اقتصادی است. دشمن مجلسی نمی‌خواهد که نماینده حرفش را با بسم‌الله شروع کند و علیه نظام سلطه سخن بگوید و بیانیه بدهد.
وی تصریح کرد: دشمن قوه قضائیه‌ای می‌خواهد که کمکش کند نه اینکه وقتی عده‌ای اغتشاش‌گر شلوغ می‌کنند وارد عمل شود و توسط نیروهای امنیتی با آنها برخورد کند. دشمن قوه قضائیه‌ای که رئیس‌آن مجتهد عادل آقای لاریجانی است نمی‌خواهد. دشمن کشوری که امنیتش توسط نیروهای سپاه و دیگر نیروهای امنیتی ایجاد می‌شود را نمی‌خواهد.
امام جمعه موقت تهران با‌ اشاره به جایگاه بالای ولایت فقیه در جمهوری اسلامی ایران،‌گفت: به جوانان می‌گویم که اگر زمان و شرایط طاغوت در گذشته ادامه می‌یافت امروز چیزی از ایران باقی نمی‌ماند. کشور ایران از نظر معنویت قابل مقایسه با هیچ کشور دیگری نیست، مگر کشورهایی که بوی ایران به آنها خورده باشد مثل عراق و سوریه.
امامی‌کاشانی اظهار داشت: همه ما مخصوصاً مسئولان وظیفه داریم که به مردم خدمت کنیم و مشکلات آنها را احساس و در راه‌حل آنها قدم برداریم و نباید به شرایط فعلی راضی بود.
وی در پایان از زحمات آیت‌الله جنتی که 25 سال نمازجمعه تهران را اقامه می‌کرد،‌تقدیر و تشکر کرد.
حجت‌الاسلام مصباحی‌مقدم:
گزارش‌های رئیس‌جمهور از اقتصاد مقاومتی، مربوط به فعالیت‌های معمول است
حجت‌الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم عضو جامعه روحانیت مبارز نیز در سخنرانی پیش از خطبه‌های نمازجمعه دیروز تهران با ‌اشاره به شعار سال 96 با بیان اینکه تدبیر و مدیریت خوب، مال اندک را افزون و سوءتدبیر و مدیریت ضعیف، مال بسیار را نابود می‌کند اظهار داشت: این باید سرلوحه مدیران و فرد فرد ما باشد که از اموالمان بهره درست ببریم.
وی به طرح چند سؤال در مورد شعار سال 96 و پاسخ به آنها پرداخت و در طرح سؤال اوّل با بیان اینکه چرا شعارهای سال در دهه گذشته اقتصادی بوده است گفت: ملّت ایران در انقلاب خواهان استقلال آزادی و جمهوری اسلامی بود که استقلال محقق شده است و در بعد نظامی، ارتش و سپاه به قدرت فوق‌العاده‌ای دست پیدا کرده‌اند که بازدارنده است. در امنیت ملّی نیز از شرایط عالی برخوردار هستیم.
مصباحی مقدم با بیان اینکه همه نظرسنجی‌ها در دهه گذشته حکایت از این دارد که اقتصاد بر اثر تحریم‌ها و احیاناً ضعف مدیریت با چالش روبه‌رو است تصریح کرد: بیکاری گسترده خصوصاً جوانان تحصیلکرده، فقر و مشکلات معیشتی، تورم و گرانی و فساد مخصوصاً در ابعاد بزرگ، برای ملّت ما غیرقابل تحمل است.
وی با بیان اینکه رهبری برای حل این مشکلات، از سویی سیاست‌های کلّی اقتصاد مقاومتی را ابلاغ کردند و از سویی برای سالها از عناوین اقتصادی استفاده کردند تصریح کرد: این نامگذاری‌ها برای این بود تا ‌به رفتار کارگزاران و مسئولین جهت بدهند.
عضو مجلس خبرگان در مورد سؤال دوم با بیان اینکه ظرفیت‌های ایران برای تحقق شعارهای اقتصادی چطور است، در پاسخ اظهار داشت: ظرفیت‌های انسانی و نخبگی، موقعیت جغرافیایی که در همسایگی 15 کشور قرار داریم، موقعیت فوق‌العاده‌ای را برای کشور ایجاد کرده که کمتر کشوری از چنین موقعیت جغرافیایی برخوردار است.
عضو جامعه روحانیت مبارز تبدیل سیاست‌های اقتصادی ابلاغ شده از سوی رهبر انقلاب، به برنامه‌های قابل عمل و استفاده را مورد تأکید قرار داد و تصریح کرد: برای این کار، نیازمند مدیریت جهادی و با انگیزه از سوی دولت و مجلس هستیم.
وی با بیان اینکه بین سیاست‌های ابلاغ شده از سوی رهبری و میدان عمل که در اختیار دولت است یک فاصله وجود دارد، خاطرنشان کرد: خوب است مردم بدانند که رهبری در امور اجرایی مسئولیتی ندارند و مسائل اجرایی به‌طور عمده به رئیس‌جمهور و دولت مربوط می‌شود.
وی با ‌اشاره به ظرفیت نخبگی کشور که در فناوری‌های پیشرفته‌ای مثل فناوری هسته‌ای خود را نشان داد، تصریح کرد: از این ظرفیت باید در بخش‌های صنعت، معدن، کشاورزی، حمل‌ونقل و مدیریت دستگاه‌های دولتی استفاده شود و با رویکرد شایسته‌سالاری از جوانان تحصیلکرده استفاده شود.
سخنران پیش از خطبه‌های نمازجمعه تهران، سؤال سوم را اینطور مطرح کرد: طی چهارپنج سال گذشته چه مقدار سیاست‌های اقتصاد مقاومتی تحقق یافت؟
مصباحی مقدم در پاسخ به این سؤال با یادآوری اینکه در چندسالی که سیاست‌های اقتصاد مقاومتی ابلاغ شده، دولت‌های یازدهم و دوازدهم روی کار هستند تصریح کرد: ظاهر رویکرد دولت محترم نشان از برنامه‌ریزی برای اجرایی کردن این سیاست‌ها دارد.
وی افزود: ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی توسط معاون اوّل رئیس‌جمهور راه‌اندازی شد و به‌طور مرتب جلساتی هم با محوریت سازمان برنامه و بودجه برگزار و برنامه‌هایی هم تدوین و ارائه شده، اما هنوز گزارشی از اجرایی و عملیاتی شدن این سیاست‌ها به صورت گویا و شفاف همراه با اطلاعات و آمار ارائه نشده است.
مصباحی مقدم با بیان اینکه رئیس‌جمهور و اعضای کابینه گزارش‌هایی را در مورد وضعیت اقتصاد کشور ارائه می‌کنند گفت: در این گزارش‌ها غالباً فعالیت‌های معمول و متعارف و روتینی مطرح می‌شود که اگر سیاست‌های اقتصاد مقاومتی هم ابلاغ نمی‌شد، این طور کارها باید انجام می‌شد.