kayhan.ir

کد خبر: ۱۲۸۳۲۱
تاریخ انتشار : ۲۱ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۹:۴۷

یک درمان فوری برای گلودرد و سرماخوردگی



  هل برای درمان گلودرد بسیار موثر است؛ برای این منظور هل را باید با زنجبیل، دارچین و آویشن مصرف کنید.
هِل میوه‌ای کوچک با پوست تیره و دانه‌های خوشبوست. هل، میوه گیاهی از تیره زنجبیل‌هاست و انواع مختلفی مانند سیاه، سفید و سبز دارد. در این مطلب به برخی خواص این گیاه ‌اشاره می‎کنیم.
درمان گلودرد
هل برای درمان گلودرد بسیار موثر است. برای این منظور هل را باید با زنجبیل، دارچین و آویشن مصرف کنید. هل احتقان مجاری تنفسی را رفع و از بروز التهاب‌های شدید پیشگیری می‌کند. دمنوش هل به همراه کمی عسل نقش موثری در بهبود گلودرد دارد.
حفظ سلامت کلیه‌ها
هل مُدر (ادرارآور) است و به دفع کلسیم و اوره انباشته شده در کلیه‌ها کمک می‌کند. مصرف منظم هل تاثیر بسزایی در پیشگیری و بهبود بیماری‌های دستگاه ادراری همچون سنگ کلیه، نفریت (التهاب کلیه)، سوزش و تکرر ادرار دارد. هل همچنین برای درمان عفونت‌های دستگاه ادراری نیز استفاده می‌شود.
رفع بوی بد دهان
هل یک درمان خانگی بسیار موثر برای رفع بوی بد دهان است. جویدن دانه‌های هل بوی بد دهان را از بین می‌برد. عصاره هل با برخی باکتری‌های بیماری‎زای موجود در دهان مانند «استرپتوکوک موتانس» و «کاندیدا آلبیکانس» مقابله می‌کند. همچنین ماده اصلی موجود در روغن هل «سینِئول» نیز ضدعفونی ‌کننده‌ای قوی است.
خواص گوارشی هل
هل به هضم چربی‌ها کمک و مشکلات گوارشی را کمتر می‌کند؛ برای بهبود مشکلات گوارشی دمنوش هل با رزماری را مصرف کنید.
دفع سموم بدن
هل سرشار از منگنز است، بنابراین در دفع سموم بدن نقش موثری دارد؛ برای این منظور افراد باید روزانه یک فنجان دمنوش هل میل کنند.
تاثیر معجزه‌آسای هل در درمان سرماخوردگی
برای درمان سرماخوردگی‌های طولانی و مزمن باید هشت عدد هل، هشت عدد فلفل سیاه هندی، هشت عدد میخک، ۲ قاشق غذاخوری زنجبیل تازه و خرد شده را به همراه ۲ تکه چوب دارچین با هم مخلوط و این ترکیب را با یک لیتر آب جوش ۲۰ دقیقه دَم کنید، سپس این مخلوط را از صافی بگذرانید و میل کنید.
طرز تهیه دمنوش هل
برای تهیه این دمنوش باید پنج عدد دانه هل را آسیاب کنید و آن را همراه ۲ لیوان آب جوش در یک قوری بریزید. سپس ۱۰ دقیقه آن را روی شعله ملایم قرار دهید و پس از صاف کردن با کمی عسل میل کنید.
موارد منع مصرف دمنوش هل
افراط در مصرف هل در افرادی که طبع گرم دارند، مضر است همچنین ‌اشخاص دچار یبوست نیز باید کمتر هل مصرف کنند. مبتلایان به فشار خون، زخم معده و ورم پروستات نیز باید در مصرف آن محتاط باشند. استفاده زیاد از هل تپش قلب را افزایش می‌دهد همچنین مصرف زیاد هل برای روده‌ها نیز مضر است. بنابراین در صورت استفاده زیاد باید آن را با کتیرا میل کرد.
مقدار مجاز مصرف هل یک مثقال است.