kayhan.ir

کد خبر: ۱۲۶۰۲۴
تاریخ انتشار : ۲۳ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۸:۴۴

تبلیغات افزایش قد از واقعیت تا فریب!

در این مطلب سعی داریم در رابطه با افزایش قد، تمرینات ورزشی، تبلیغات و محصولات افزایش قد که به صورت قرص، کپسول و کفش مطرح می‌شود، بپردازیم و ببینیم آیا ادعای این تبلیغات صحت دارند یا تنها در حد ادعایی فریبنده برای فروش محصولات است؟
به گفته متخصصان، افرادی که برای بلندتر شدن قدشان به پزشک مراجعه می‎کنند، اول باید با تعریف کوتاهی قد آشنا شوند. چرا که ممکن است اصلا قدشان کوتاه نباشد و بی‎دلیل خودشان را به دردسر بیاندازند.
قد افراد با توجه به عوامل ژنتیکی و بر اساس قد والدینشان تعریف می‌شود. بنابراین همه افرادی که با شکایت از کوتاهی قد به پزشک مراجعه می‌کنند، واقعا کوتاه نیستند و ممکن است اصلا به درمان خاصی نیاز نداشته باشند. حال این سؤال پیش می‌آید که چرا قد بعضی‌‎ها کوتاه است؟به گفته دکتر مسعود رحمانیان، متخصص بیماری‌های داخلی و فلوشیپ غدد درون ریز و متابولیسم برای پاسخ به این پرسش والدین باید از دوران نوزادی فرزندشان متوجه اندازه قد و اندازه او باشند و در صورتی که قد نوزاد بر اساس منحنی‎های استاندارد نباشد، نسبت به بررسی‎های بیشتر اقدام کنند. تا زمانی که علائم بلوغ ظاهر می‌شود، می‎توان برای درمان مشکلات کوتاهی قد اقدام کرد، بنابراین والدین باید برای فرزندان پسرشان تا ۱۶ – ۱۵ سالگی و برای فرزندان دخترشان تا ۱۴ – ۱۳ سالگی به پزشک مراجعه کنند.کوتاهی قد علل متفاوتی دارد، شایع‌ترین و مهم‌ترین علت کوتاهی قد مشکلات تغذیه‎ای است.علاوه‌بر این مشکلات، بعضی از بیماری‎ها مانند کم‎خونی و نارسایی کلیه یا کبد نیز می‎تواند به کوتاهی قد منجر شود. البته جالب است بدانید حتی افرادی که دچار مشکلات روحی و روانی هستند نیز ممکن است با کوتاهی قد مواجه شوند. مسائل هورمونی مانند کم کاری تیروئید و کمبود هورمون رشد نیز از دیگر مشکلاتی است که سبب کوتاهی قد افراد می‎شود و فقط این گروه از افراد می‎توانند از داروهای هورمونی استفاده کنند. کوتاهی قد ناشی از مشکلات هورمونی را می‎توان به کمک درمان‎های هورمونی تا حد زیادی بهبود بخشید، اما زمانی که کوتاهی قد به علل دیگری ایجاد شده باشد، با مداخله‎های هورمونی کار خاصی نمی‎توان انجام داد.
چه کار باید کرد؟
اگر به فکر افزایش قد هستید و می‎خواهید حداقل چندسانتی قدتان بلندتر شود، اول به پزشک متخصص مراجعه کنید. زیرا پزشک باید قد شما را بر اساس عوامل ژنتیکی و منحنی‎های رشد بررسی کند و با توجه به آن درباره کوتاه یا طبیعی بودن قدتان تصمیم بگیرد.آزمایشات خاصی نیز وجود دارد که به کمک آنها سن استخوانی فرد محاسبه می‎شود و بر اساس تمام این عوامل، پزشک می‌تواند درباره شیوه درمان مناسب نظر دهد.
خرید کتاب آموزش تمرینات افزایش قد
پزشک متخصص با تشخیص علت اصلی کوتاهی قد، می‌تواند درمان مناسب را شروع کند. به عنوان مثال در صورتی که کوتاهی قد به علت کم کاری تیروئید باشد، با استفاده از هورمون تیروئید می‌توان این مشکل را بهبود بخشید. هورمون رشد که از غده هیپوفیز ترشح می‌شود، باید به مقدار مشخصی در بدن وجود داشته باشد. در واقع همان طور که کمبود آن می‌تواند دردسرساز باشد، ترشح بیش از حد آن نیز سبب بروز مشکلاتی می‌شود.در کوتاهی قد مهم‌ترین مشکل کمبود هورمون رشد است که خوشبختانه امروزه این هورمون ساخته شده و در بازار وجود دارد.
گول تبلیغ را نخورید!
شما هم حتما در شبکه‌های مختلف تبلیغات مربوط به افزایش قد را دیده‌اید که مدعی‌اند چنین محصولاتی برای افزایش قد وجود دارد و در هر سن و سالی می‌تواند قد فرد را به میزان دلخواه برساند! البته اگر بیشتر دقت کنید حتما متوجه می‎شوید که این حرف‌ها نمی‌تواند پایه و اساس علمی داشته باشد و تغییر قد در هر سنی و به هر میزانی، فقط تبلیغی برای فروش بیشتر است. داروها و روش‌های درمانی جدید ، برای ورود به بازار نیازمند گذر از مراحلی است که بی‌خطر بودن و همچنین اثرگذاری آنها را تایید کند. در حالی که اثربخشی هیچ یک از این محصولات تاکنون اثبات نشده است و در واقع نمی‎توان از آنها به عنوان یک روش علمی افزایش قد یاد کرد. همچنین باید توجه داشت بسیاری از این شرکت‌های سازنده بدلیل نداشتن مجوز سلامتی و بی‌‎خطر بودن اقدام به تبلیغ و فروش این محصولات در کشورهای درحال توسعه می‎کنند تا هم مخارج صرف شده در تحقیقات را تامین کنند و هم نتایج طولانی مدت را بر روی انسان‎‌های دیگر بررسی کنند و درواقع جوامع در حال توسعه محیطی برای آزمایش‎های آنها محسوب می‌شوند.
شیوه‌های ساده ولی مهم
ورزش کردن موجب استحکام استخوان‎ها و بهبود رشد نوجوانان می‌شود و افراد باید به مقدار کافی تحرک و فعالیت بدنی داشته باشند تا با اضافه وزن روبرو نشوند. برای رسیدن به این هدف نباید از نقش ورزش و تغذیه صحیح غافل شد بنابراین توصیه می‎شود کودکان و نوجوانان به مقدار کافی از محصولات لبنی و بخصوص شیر استفاده کنند. گوشت و تخم مرغ حتما در وعده غذاییشان وجود داشته باشد و مصرف میوه جات و سبزیجات را نیز نادیده نگیرند.همچنین مصرف بیش از حد مواد حاوی کربوهیدرات مانند نان، برنج وشیرینی باعث مشکل اضافه وزن خواهد شد.باید توجه داشت که گاهی کوتاهی قد ناشی از مسائل ژنتیکی است. اگر پدر و مادر با مشکل کوتاهی قد روبرو هستند و فرزندشان هم چنین مشکلی دارد، حتما باید برای بررسی‎های بیشتر به پزشک مراجعه کنند. بنابراین بهتر است زمانی که کودک سن کمی دارد، برای مشورت با پزشک اقدام کنید تا اگر بیماری خاصی وجود دارد ، روند درمان زودتر آغاز گردد.
جراحی را فراموش کنید!
یکی از روش‌های پیشنهادی برای افزایش قد جراحی است در این باره یک جراح ارتوپد معتقد است: عمل جراحی ارتوپدی به منظور افزایش قد عوارض بسیار زیادی دارد، به همین دلیل چنین جراحی توصیه نمی‌شود.
دکتر علیرضا یزدانی افزود: افراد بسیاری از اندازه قد خود ناراضی هستند و برای افزایش قد خود به روش‌های مختلفی مانند استفاده از انواع قرص‌های افزایش قد یا کفش‌های مخصوص متوسل می‌شوند و زمانی که پاسخ مناسب را دریافت نمی‌کنند حتی ممکن است به فکر عمل جراحی به منظور افزیش قد خود بیفتند.وی افزود: واقعیت این است که بعد از بسته شدن صفحه رشد که چند سالی بعد از بلوغ جسمی اتفاق می‌افتد، دیگر امکان افزایش قد وجود ندارد. روش‌هایی مانند مصرف انواع دارو، کفش‌های مخصوص و دیگر مواردی که در تبلیغات می‌بینید کاملا ریشه غیرعلمی دارد.یزدانی ادامه داد: در واقع جراحی منجر به افزایش قد در مواردی مانند عدم یکسان بودن طول اندام ضرورت دارد. چنانچه در بخش اندام تحتانی، یک طرف از طرف مقابل کوتاهتر باشد، صدمات آتی در تمام مفاصل، اندام‌های تحتانی و ستون فقرات ایجاد خواهد شد. به منظور پیشگیری از این صدمات، چنانچه اختلاف طول دو طرف اندام کم باشد از کفی مخصوص و اگر اختلاف زیاد باشد از روش‌های جراحی استفاده می‌شود.وی تصریح کرد: افراد زیادی هستند که به منظور افزایش قد و تغییر ظاهری خود به دنبال چنین جراحی هستند و بندرت برخی پزشکان این عمل را برای متقاضیان انجام می‌دهند.
تکنیک و وسایل استفاده شده در این عمل پیچیده نیست اما عوارض این جراحی بسیار زیاد است و به همین دلیل به منظور افزایش قد ظاهری، جراحی ارتوپدی توصیه نمی‌شود.این جراح ارتوپد درباره تکنیک افزایش قد اظهار کرد: در این عمل استخوان مربوطه شکسته می‌شود و وسیله‌ای داخل حفره استخوانی کار گذاشته می‌شود. این وسیله به تدریج افزایش طول پیدا می‌کند و استخوان را همراه با خود رشد می‌دهد و بعد از مدتی این فرایند متوقف می‌شود. گاهی اوقات از پیوند استخوانی نیز برای این جراحی استفاده می‌شود و در همین راستا می‌توان به میزان‌ متنوعی طول اندام تحتانی را زیادتر کرد. وی تصریح کرد: مهم‌ترین عوارض این عمل جراحی، جوش نخوردن استخوان، جوش خوردن معیوب و عفونت بافت استخوانی است. به همین دلیل از نظر اصول علمی جراحی به منظور اصلاح قد به لحاظ زیبایی به هیچ‌وجه توصیه نمی‌شود. همچنین بعد از بسته شدن صفحه رشد استفاده از انواع قرص و کفش‌های مخصوص به منظور افزایش قد فایده‌ای ندارد.