kayhan.ir

کد خبر: ۱۲۳۵۷۵
تاریخ انتشار : ۲۳ دی ۱۳۹۶ - ۲۱:۴۰
حذف برخی خدمات طرح تحول در صورت کاهش سهم سلامت از هدفمندی یارانه‌ها

دولت از طرح تحول سلامت حمایت می‌کند اما بودجه کامل آن را نمی‌دهد



 
 
 
 وزیر بهداشت و یک نماینده مجلس لازمه اجرای کامل و بهتر طرح تحول سلامت را در حمایت دولت و اختصاص بودجه لازم از جمله اختصاص سهم مناسب و کامل وزارت بهداشت از محل هدفمندی یارانه‌ها اعلام کردند.
وزیر بهداشت، درخصوص کاهش سهم وزارت بهداشت و درمان از محل هدفمندی در لایحه بودجه سال 97، به خانه ملت گفت: بطور حتم در بررسی لایحه بودجه کمیسیون تلفیق بودجه، صحن علنی، رئیس‌ و هیئت‌ رئیسه مجلس به این واقعیت توجه دارند که موضوع بهداشت و درمان یکی از دغدغه‌های مردم است، ضمن اینکه این موضوع بسیارمهم است و باید باور داشت که 16 درصد علت فقر به دلیل هزینه‌های درمانی است؛ از این رو برای کاهش فقر باید از سهم حوزه سلامت در بودجه کاهش پیدا نکند؛ البته منابع هم نباید اسمی بوده و باید واقعی باشد.
سیدحسن قاضی‌زاده هاشمی افزود: در بودجه نباید عددی را برای حوزه سلامت در نظر گرفت که نتوان محقق کرد، البته وزارت بهداشت هم از این آمادگی برخوردار است که هرکدام از بسته‌های خدمتی را درصورت تشخیص دولت و مجلس به دلیل کمبود اعتبارات و منابع کوچکتر و یا حذف کند، اگر چه از نظر کارشناسی با هر نوع حذفی مخالفیم؛ اما با پیشگیری از اسراف و تبذیر موافق هستیم.
هاشمی با بیان اینکه 10 درصد اعتبارات هدفمندی سهم وزارت بهداشت و درمان است، ادامه داد: اگر اعتبارات حوزه هدفمندی 48 هزار میلیارد تومان است، سهم وزارت بهداشت از10 درصد به میزان 4 هزار و 800 میلیارد تومان است؛ اما اگر اعتبارات این بخش 37 هزار میلیارد تومان باشد، به‌طور حتم سهم وزارت بهداشت 3 هزار و 700 میلیارد تومان است؛ بنابراین مهم‌تر از میزان و عددی مشخص برای بودجه وزارت بهداشت، واقعی شدن اعتبارات است.
وی اظهارداشت: تا امروز علی‌رغم اینکه در سه سال گذشته سازمان برنامه و بودجه کمک‌های بسیاری به وزارت بهداشت داشته، اما در واقع به دلیل کسری اعتبارات هدفمندی یک ریال هم از این بخش سهم وزارت بهداشت نشده است؛ بنابراین سازمان برنامه به ناچار از سایر حوزه‌ها ارقامی را به وزارت بهداشت تخصیص داده است، از این رو صرف نظر از رقم مصوب، محقق شدن اعتبارات مهم است؛ اما در عین حال مجلس هر اندازه که برای هدفمندی تشخیص دهد، 10 درصد آن سهم وزارت بهداشت است.
وزیر بهداشت گفت: اگر سهم وزارت بهداشت از محل هدفمندی به میزان سه هزار و 700 میلیارد تومان مصوب شد، وزارت بهداشت موظف است بخشی از خدمات درطرح تحول را حذف کند.
دولت از طرح تحول سلامت حمایت می‌کند، اما بودجه‌اش را نمی‌دهد
رئیس‌ کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی نیز گفت: با اجرای طرح تحول سلامت بسیاری از مشکلات مردم به ویژه قشر ضعیف و آسیب پذیر در حوزه سلامت حل شد، اما دولت همه بودجه اختصاص یافته به طرح را پرداخت نکرد و آن را با چالش مواجه کرد.
عبدالرضا عزیزی در گفت‌وگو با ایسنا افزود: در طرح تحول سلامت بر اساس قانون مقرر شد که به روستاییان و کشاورزان ٩٧ و ساکنان مناطق شهری ٩٤ درصد در هزینه‌های درمانی تخفیف داده شود؛ در واقع روستائیان ٣ درصد و ساکنان مناطق شهری ٧ درصد هزینه‌های درمان خود را پرداخت کنند.
وی ادامه داد: اجرای طرح تحول سلامت موجب رضایتمندی مردم در حوزه سلامت شد، اما به دلیل افزایش بار مراجعات مردم به مراکز درمانی نارضایتی پزشکان، پرستاران و پرسنل بیمارستان‌ها را به دنبال داشت که باید تلاش کرد این نارضایتی‌ها از بین برود.
رئیس‌کمیسیون اجتماعی مجلس مشکلات طرح تحول سلامت را ناشی از تزریق نشدن صد درصدی منابع دانست و گفت: دولت منابع در نظر گرفته شده برای طرح تحول سلامت را به طور صددرصد تخصیص نداد و این موضوع موجب بروز مشکلاتی در مسیر اجرای این طرح شد.
عزیزی افزود: در طرح تحول سلامت قرار بود ۴ میلیون نفر بیمه شوند اما ١١ میلیون نفر بیمه شدند و دولت فقط منابع ٤ میلیون نفر بیمه شده را به بیمه سلامت پرداخت کرد و همین کسری بودجه‌ای موجب نارضایتی و بروز مشکلات در اجرای طرح شد.
وی با بیان اینکه ٤۸٠٠ میلیارد تومان از محل هدفمندی یارانه‌ها در مجلس به حوزه سلامت تخصیص یافت، اظهار داشت: تنها جایی که می‌توانست از این ردیف بودجه‌ای هدفمند هزینه شود، حوزه سلامت بود اما متاسفانه دولت منابع لازم را برای اجرای طرح تحول سلامت از محل هدفمندی یارانه‌ها به طور کامل به وزارت بهداشت تخصیص نداد.
نماینده مردم شیروان در مجلس گفت: از محل درآمد مالیات بر ارزش افزوده نیزکه حدود ٢٩٠٠ میلیارد تومان برآورد شده بود دولت بودجه لازم را به طور کامل به وزارت بهداشت پرداخت نکرد، افزون بر این، دولت منابع دیگر طرح تحول سلامت را نیز ١٠٠ درصد تخصیص نداد که همه این موارد موجب بروز مشکل و نارضایتی شد.
عزیزی خاطرنشان کرد: دولت به وزارت بهداشت ماموریت می‌دهد که طرح تحول سلامت را اجرا و منابع آن را تامین کند اما وقتی منابع به طور کامل تخصیص داده نمی‌شود، این وزارتخانه تا حدی می‌تواند خدمات بدهد همچنین به دلیل کمبود بودجه‌ای توان پرداخت مطالبات پزشکان، پرستاران و پرسنل را نخواهد داشت و این موجب نارضایتی آنها می‌شود.
وی با بیان اینکه با اجرای طرح تحول سلامت بیماران رضایتمندی خوبی داشتند زیرا زیرمیزی‌ها از بین رفت و هزینه‌های درمانی کاهش پیدا کرد، در پاسخ به برخی گمانه‌زنی‌ها مبنی بر شکست طرح تحول سلامت، گفت: اگر طرح تحول سلامت شکست بخورد دولت و مجلس هر دو مقصر هستند، چرا نباید از طرحی به این خوبی حمایت کنیم تا شکست بخورد؟ اگر پزشکان و پرستاران و کسانی که در حوزه سلامت خدمت می‌کنند مطالباتی دارند باید مطالبات آنها تامین و پرداخت شود.