kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۶۵۰۷
تاریخ انتشار : ۲۳ مهر ۱۳۹۶ - ۲۰:۴۶

همه شاهزاده‌های سعودی که با آمدن «بن‌سلمان» ناپدید شدند

معارضان آل‌سعود در شبکه‌های اجتماعی با ابراز نگرانی از تشدید فضای سرکوبگری در عربستان از نامعلوم بودن سرنوشت شاهزادگان معارض پادشاهی محمد بن سلمان خبر داده‌اند.

سرویس خارجی-

از زمان کودتای «محمد بن سلمان» علیه «محمد بن نایف» انتقادها و اعتراضات شاهزادگان مخالف وی هم تشدید شده است، اما، «بن‌سلمان» در مقابل، سیاست سرکوب و برخورد آهنین را با شاهزادگان مخالف و دیگر طیف‌های معارض و منتقد در پیش گرفته است. اجرای برخی اصلاحات صوری مثل دادن اجازه رانندگی به زنان هم نتوانسته این چهره واقعی سعودی‌ها را پنهان کند. به گزارش خبرگزاری تسنیم، از زمان برکناری محمد بن نایف از ولیعهدی، خبرهای ضد و نقیضی درباره سرنوشت وی منتشر شده است.‌ معارضان از بازداشت خانگی وی خبر داده بودند. مقامات رسمی سعودی هم از هرگونه اظهارنظر درباره این شایعات و گمانه‌زنی‌ها خودداری کرده‌اند.
از آن زمان که حدود چهار ماه می‌گذرد به‌سبب حاکم بودن سیاست خودسانسوری شدید بر خاندان آل‌سعود، به‌دستور محمد بن سلمان، رسانه‌های سعودی از انتشار و نقل هرگونه خبر درباره وضعیت «بن‌نایف» منع شده‌‌اند و حتی در فضای مجازی هم این مسئله به‌طور کامل کنترل شده است و به همین سبب اطلاعات درست و مشخصی درباره سرنوشت «بن‌نایف» وجود ندارد. ابهامات درباره سرنوشت «بن‌نایف» به حدی رسیده بود که سازمان دیده‌بان حقوق بشر طی نامه‌ای به «عادل الجبیر» وزیر خارجه سعودی از سرنوشت وی ابراز نگرانی کرده بود.
با این حال شبکه «روسیاالیوم» به تازگی به‌نقل از فعالان سعودی از ورود «محمد بن نایف» ولیعهد معزول به ریاض خبر داده و اعلام کرده بود برای اولین بار است که در این 4 ماه محمد بن نایف در انظار عمومی ظاهر می‌شود. آن طور که این شبکه نوشته «عکسی که از بن‌نایف هنگام ورود از جده به ریاض منتشر شده، وی را در حالی نشان می‌دهد که دست کودکی را گرفته است.»
به نظر می‌رسد پخش تصویری مبنی بر ورود بن‌نایف به ریاض با هدف القای ادعای نبود اختلاف در میان مقامات آل‌سعود و در پاسخ به واکنش‌های معارضان سعودی به بازداشت گسترده منتقدان و معارضان و به‌نوعی به‌صورت مدیریت‌شده از سوی تیم‌ رسانه‌ای و حلقه نزدیکان بن‌سلمان صورت گرفته باشد. اگرچه انتشار این تصویر هم سبب کاهش نگرانی‌ها درباره وضعیت «بن‌نایف» نخواهد شد. اما جدای از بن نایف از زمان کودتای بن سلمان شاهزاده‌های زیادی در عربستان ناپدید شده‌اند.
«عبدالعزیز بن فهد»، فرزند «ملک فهد» شاه اسبق سعودی در جریان برگزاری مناسک حج، در توییتی جنجالی اعلام کرده بود: «خدا را شکر که حج گزاردم و با عمویم ملک سلمان هم دیدار کردم، ان شاء الله به سفر می‌روم، اگر به سفر نرفتم، بدانید که من کشته شده‌ام.» وی از آن زمان ناپدید شده است. «سعود بن سیف النصر»، یکی دیگر از اعضای خاندان حاکم بر عربستان است که مواضع انتقادی در شبکه‌های اجتماعی علیه آل‌سعود اتخاذ می‌کرد. وی نوه «ملک سعود بن عبدالعزیز» یکی از پادشاهان سابق آل‌سعود است. وی پیشتر خواستار اجماع آل‌سعود برای پادشاهی شاهزاده احمد بن عبدالعزیز برای جلوگیری از سقوط آل‌سعود شده بود. وی نیز مدتی است ناپدید شده است.
«ترکی بن بندر» هم دیگر شاهزاده‌ای است که گفته می‌شود به‌ دستور «محمد بن سلمان» بازداشت و زندانی شده است. این شاهزاده معارض هم پیشتر از خطرناک بودن وضعیت فعلی عربستان و خطر تسریع یافتن فروپاشی رژیم آل‌سعود خبر داده بود. برخی فعالان معارض سعودی در شبکه توییتر حتی از ترور «ترکی بن بندر» خبر داده‌ بودند، به‌طوری که یک فعال در این باره گفته بود که شاهزاده سعودی در داخل زندان و با سم ترور شده است. فعال دیگری نوشته بود: «خبری از یک منبع سرّی به دست آورده است مبنی بر اینکه «ترکی» با سم در زندان کشته شده است. یک فعال سعودی هم فاش کرده بود «ترکی بن بندر» برای مخفی نگه‌داشته شدن جنایات کشتار و تجاوز جنسی که توسط ملک سلمان صورت گرفته است، ترور شده است. حتی شبکه بی‌بی‌سی عربی اخیراً در گزارشی تحت عنوان «شاهزادگان آل‌سعود» به پرونده «ترکی بن بندر» ‌اشاره کرده بود. «ترکی بن بندر» پیش از بازداشت و ناپدید شدن،‌ به برخی از جنایاتی که رژیم آل‌سعود علیه معارضان مرتکب شده و نیز دست‌اندازی آنها بر ثروت عمومی‌ اشاره کرده بود.
شاهزادگانی که به‌اجبار ناپدید شده‌اند و هیچ کس از سرنوشت آنها اطلاعی ندارد، هیچ کدام به دستگاه قضایی معرفی نشده‌اند و آنها از گرفتن وکیل هم محروم هستند. تنها در یک شب، این شاهزادگان از دیده‌ها ناپدید شده و در حال حاضر هیچ اثری از آنها وجود ندارد. فعالان در شبکه‌های ارتباط اجتماعی گفته‌اند افراد دستگیرشده، همه از مقامات و اعضای خاندان حاکم بوده‌اند.