kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۴۳۰۰
تاریخ انتشار : ۲۷ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۹:۵۳

رقابت قندی میوه‌‌های خشک و تازه!



میوه‎های خشک شده مانند کشمش و آلو، گزینه‎هایی راحت هستند، زیرا از طول عمر بیشتر برخوردار بوده و منابع خوبی برای ویتامین‌ها، مواد معدنی و فیبر محسوب می‌شوند. اما اگر اطلاعات تغذیه‎ای میوه‎های تازه و نمونه‎های خشک شده آنها را بررسی کنید، ممکن است با میزان قند و کالری بیشتر در هر وعده مواجه شوید.
به گزارش «وری ول»، حال این سؤال مطرح می‌شود که آیا میوه‎ها در خلال فرآیند از دست دادن آب خود قند بیشتری تولید می‎کنند؟ پاسخ منفی است. میوه‎ها طی این فرآیند قند بیشتری تولید نمی‌کنند، اما حجم خود را از دست می‎دهند.
میوه‎ها یا با استفاده از خشک کن‎‏های ویژه آب خود را از دست می‎‏دهند یا در برابر نور خورشید قرار می‎گیرند تا به صورت طبیعی این اتفاق رخ دهد. میوه زمانی که تقریبا تمام آب خود را از دست دهد، آماده می‎شود. از دست دادن آب به معنای از دست دادن اندازه فیزیکی است، از این رو انگورهای شاداب و آبدار به کشمش‎های چروک خورده و کوچک‌تر تبدیل می‎شوند. اتفاقی مشابه برای آلو یا هر میوه دیگری که خشک می‎شود، رخ می‎دهد.
هنگامی که میوه تازه و خشک شده را از نظر حجم مقایسه می‎کنید، همواره با قند و کالری بیشتر در میوه خشک شده مواجه خواهید شد. اما اگر آن‎ها را از نظر کمیت مورد تجزیه و تحلیل قرار دهید، محتوای قند و کالری تقریبا یکسان خواهد بود. به عنوان مثال، یک فنجان کشمش دارای بیش از 80 گرم قند است، در شرایطی که یک فنجان انگور تازه 15 گرم یا کمتر قند دارد. از سوی دیگر، یک فنجان انگور دارای 100 کالری است، در شرایطی که یک فنجان کشمش 434 کالری دارد.
مقایسه مقداری
هنگامی که میوه‎های تازه و میوه‎های خشک شده را با استفاده از میزان فنجانی مقایسه می‎کنید، نتیجه چیزی است که پیش از این به آن‌اشاره شد، زیرا در یک فنجان 30 تا 40 حبه انگور جای می‎گیرد، در شرایطی که تا 250 عدد کشمش را می‌توانید در یک فنجان جای دهید.
بر اساس بررسی‎های صورت گرفته، 30 حبه انگور دارای حدود 12 گرم قند و 48 کالری است. 30 عدد کشمش نیز دارای 47 کالری و کمتر از 10 گرم قند است. به نظر می‎رسد کشمش طی فرآیند از دست دادن آب حتی با کاهش میزان قند نیز مواجه می‌شود.
حال این سؤال مطرح می‎شود که به این ترتیب باید از مصرف میوه‎های خشک شده پرهیز کرد؟
یک رژیم غذایی سالم و متعادل باید میوه‎ها را شامل شود. میوه‎های تازه احتمالا از محتوای بالاتر برخی ویتامین‎ها، مانند ویتامین C، سود می‎برند، اما محتوای مواد معدنی و فیبر طی فرآیند خشک کردن حفظ می‎شوند، از این رو نیازی نیست از مصرف میوه‎های خشک شده اجتناب کنید. اما اگر قصد حفظ وزن یا کاهش وزن دارید، باید به اندازه وعده‎های مصرفی و محتوای کالری میوه‎های خشک شده توجه کنید.